fbpx
Skip to main content
VozCG

ZA DLAKU IZBEGUTA TRAGEDIJA! Voz doslovce prešao preko žene - ovako se spasila

Foto: Profimedia/ilustracija
U trenutku kada je ugledala voz koji je nailazio, žena je pala između šina što joj je u toj dramatičnoj situaciji i spasilo život.

Samo je pukom srećom izbegnuta tragedija na železničkoj pruzi između dva osječka naselja - Drvljanika i Sjenjaka. Žena je, uprkos strogoj zabrani, prelazila preko pruge i preživela nailazak voza koji je doslovce ceo prešao iznad nje! Naime, u trenutku kada je ugledala voz koji je nailazio, žena je pala između šina što joj je u toj dramatičnoj situaciji i spasilo život.

DIVLJE SVINJE NAPRAVILE KARAMBOL NA GROBLJU: Sve opustošile i oskrnavile spomenike, meštani besni

DIVLJE SVINJE NAPRAVILE KARAMBOL NA GROBLJU: Sve opustošile i oskrnavile spomenike, meštani besni

CRNOGORSKI MEDIJ RASKRINKAO MILA! Đukanović frustriran, napada Vučića zbog svoje NESPOSOBNOSTI

CRNOGORSKI MEDIJ RASKRINKAO MILA! Đukanović frustriran, napada Vučića zbog svoje NESPOSOBNOSTI

BALKANSKA MAFIJA NA VODEĆEM MESTU! Saradnja sa svetskim narko kartelima - ovo su najatraktivnije tačke za ulaz droge

BALKANSKA MAFIJA NA VODEĆEM MESTU! Saradnja sa svetskim narko kartelima - ovo su najatraktivnije tačke za ulaz droge

Podsetimo, "divlji" prelaz preko tog dela železničke pruge građani, uprkos strogoj zabrani, godinama koriste kao prečicu između dva osječka naselja. Od mašinovođa se saznaje kako na tom delu pruge vozovi voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat znajući da građani redovno u hordama nepropisno prelaze koloseke jer im se ne da da idu obilaznim, sigurnijim putem podvožnjakom u Trpimirovoj ulici.

Policajci koji su radili uviđaj i svedoci nemilog događaja kazali su kako se na sreću nije dogodila tragedija, žena je izgrebana, prestrašena, ali živa iako je grdosija od voza cela prešla iznad nje. Sreća je što se, nakon pada, nije pomicala, već je mirno ležala između šina dok iznad nje nije prošla cela kompozicija putničkog voza. U ovakvim situacijama, saznajemo, mašinovođama je nemoguće zaustaviti voz na mestu jer ga nosi inercija tereta. Žena je medicinski zbrinuta, a na mestu nezgode ostali su policajci, mašinovođa i njegov kolega.

Sav u stresu, jer je, kaže, "umalo imao tuđi život na savesti", mašinovođa je ispričao kako je upravljajući motornim vlozom iz smera Belog Manstira prema osječkoj stanici ugledao ženu koja namerava da pređe prugu na nedozvoljenom i izrazito kritičnom mestu jer taj se deo pruge nalazi iza krivine i teško je uočiti šta se događa ispred. Kad ju je uočio počeo je da trubi i koči, ali žena je požurila nadajući se, verovatno, da će stići da pređe prugu pre dolaska voza. No, pri tome se, u panici, saplela i pala.

- Protrnuo sam, uplašio sam se za njen život, ali u tako kratkom vremenu, odnosno na maloj udaljenosti teško je zaustaviti voz na mestu, iako se na toj deonici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspeo da zaustavim voz, potrčao sam van iz kabine da vidim šta se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgoreg - priča vozač i dodaje kako je odahnuo videvši da je gospođa živa.

Poverio je kako mnogi železničari nose sećanja na tragične nesreće koje su doživeli za vreme radnog veka.

- Uvuče ti se to u mozak i nikada se ne zaboravlja, i zato svi nastojimo da budemo maksimalno oprezni, posebno na ovakvim nepreglednim delovima pruge koje građani prelaze ne razmišljajući kolikom se riziku izlažu - priča vidno šokiran. Iako se sve srećno završilo ne može se, kaže, opustiti.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd