fbpx
Skip to main content
Republika Srpska

"ZA SVA VREMENA" Počelo obeležavanje Dana Srpske u Srbiji i 29 godina od donošenja prvog Ustava

Foto: Profimedia
Emisija pod nazivom "Za sva vremena", koja je počela izvođenjem himni Republike Srpske i Srbije

Obeležavanje Dana Republike Srpske i 29 godina od donošenja prvog Ustava Srpske počelo je večeras tradicionalnim prijemom, koji je ove godine priređen u televizijskom studiju u formi kolažne emisije, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

KAKVA PROZIVKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Uhapsite braću Đukanović, osudite ih na 40 godina robije 

KAKVA PROZIVKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Uhapsite braću Đukanović, osudite ih na 40 godina robije 

KOLA MU SLETELA U NERETVU, A ŠTA ON TO RADI?! Zaprepašćeni meštani imali šta da vide (VIDEO)

KOLA MU SLETELA U NERETVU, A ŠTA ON TO RADI?! Zaprepašćeni meštani imali šta da vide (VIDEO)

KOMŠIJE U PAKLU POLICIJSKOG ČASA! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život "na pauzu"

KOMŠIJE U PAKLU POLICIJSKOG ČASA! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život "na pauzu"

Emisija pod nazivom "Za sva vremena", koja je počela izvođenjem himni Republike Srpske i Srbije, emituje se na prvom programu Radio-televizije Republike Srpske, na drugom programu Radio-televizije Srbije, te na još 41 lokalnoj i regionalnoj televiziji u Srbiji.

Prigodna obraćanja u formi uključenja imaće predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dramski umetnik Tihomir Stanić.

U studiju će biti ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Gledaoci će moći da vide i prigodan kulturno-umetnički program, kao dio TV-prijema sa glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske Željkom Erkićem i Nikolinom Friganović i muzički program Gudačkog sastava Banjalučke filharmonije sa solistima sopranom Minjom Šukalo i baritonom Sinišom Pajićem.

Gosti prijema su svi oni koji će kod svojih kuća na televiziji pratiti ovogodišnju proslavu u Srbiji 9. januara Dana Republike Srpske i 28. februara, dana kada je usvojen prvi Ustav Republike Srpske.

Povodom 9. januara i 29 godina od donošenja prvog Ustava Srpske u Beogradu je u petak, 26. februara, održana tribina o temi "Republika Srpska pred novim izazovima" koju su organizovali Predstavništvo Republike Srpske zajedno sa informativno-političkim portalom "Sve o Srpskoj".

Republika Srpska obilježava 9. januar kao dan Republike jer je tog datuma 1992. godine osnovana u Sarajevu pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH, a tadašnja Skupština srpskog naroda u BiH donela je Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine.

Prvi Ustav donesen je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH i bio je temelj pravne moći, sigurnosti, legaliteta i legitimiteta Republike Srpske.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd