fbpx
Skip to main content
zoran zaev

ZAEV: Nova makedonska vlada je pred formiranjem, to više niko ne može da spreči!

Foto: Profimedia
Pozvao predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i Nikolu Gruevskog, lidera vladajućeg VMRO DPMNE i bivšeg premijera da omoguće mirnu primopredaju vlasti

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da je nova makedonska vlada pred formiranjem i da to više niko ne može da spreči.

Njegova vlada, za koju je, kako je istakao Zaev, glasala većina građana, njih oko 700.000, brinuće se za sve žene, za svu decu i vodiće brigu o svim građanima Makedonije.

Sa Marša žena u Đevđeliji, Zaev je pozvao predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i Nikolu Gruevskog, lidera vladajućeg VMRO DPMNE i bivšeg premijera da omoguće mirnu primopredaju vlasti.  

ŠESTI PUT ZA REDOM: Novi protest pristalica "Za zajedničku Makedoniju"

Zoran Zaev
Foto: Profimedia

- Iako imamo većinu od 67 poslanika ne žele da predaju vlast, banalne izgovore pronalaze samo da nam ne predaju, a mi primopredaju vlasti želimo da obavimo na lep i miran način - rekao je lider opozicije.

Zaev je pozvao žene koje su prisustvovale maršu povodom 8. marta, da političkim protivnicima iz VMRO DPMNE pošalju lepu sliku za "lepu" promenu vlasti.

- Hajde da našim političkim protivnicima ispratimo 20 do 30 hiljada lepotica, da vide zašto je lepo da promenimo vlast. Dozvolite da sa podignutim zastavicama napravim jednu lepu sliku za lepu promenu vlasti - rekao je Zaev.

Kako je istakao, Makedonija će biti društvo jednakih građana i to niko više ne može da spreči.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd