fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Zoran Zaev

ZAEV ODAO PRIZNANJE: Vučić za Srbiju obezbedio vakcine i sa istoka i sa zapada

Foto: Profimedia
Makedonski premijer odao priznanje našoj zemlji na dosadašnjem uspehu nabavka vakcina

Premijer republike Severne Makedonije Zoran Zaev, u intervju za jedan dnevno-politički magazin bio je veoma otvoren i iskren po pitanju nabavka vakcina protiv korona virusa. Govorio je o svojoj državi, ali i celom regionu.

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

Drim-tim Mozzartovih genijalaca

SENZACIJA IZ CRNE GORE: Milo Đukanović nije zakoniti predsednik

SENZACIJA IZ CRNE GORE: Milo Đukanović nije zakoniti predsednik

Da li će vladika Joanikije postati novi poglavar crkve?

Da li će vladika Joanikije postati novi poglavar crkve?

Naime, premijer Severne Makedonije je izrazito pohvalio uspeh naše države i predsednika Aleksandra Vučića. On je izjavio da Makedonija još uvek nema vakcinu jer je članica NATO-a, dok Srbija, koja je po njegovom mišljenju otvorena i prema Kini i Rusiji dobila vakcine proizvođača tih zemalja. Takođe je napomenuo da Srbija, pored dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, ima i vakcinu američke proizvodnje "Fajzer".

On se osvrnuo između ostalog i na ceo region Balkana, ponovo odavajući priznanje Srbiji koja prednjači u nabavkama vakcina protiv korona virusa više od svih u regionu.

Ruska vakcina protiv korona virusa
Foto: Profimedia

- Imamo neprijatan osećaj jer ceo zapadni Balkan zaostaje sa vakcinacijom, osim Srbije koja nema NATO težnje i koja je obično otvorenija prema istočnom svetu, Kini i Rusiji i sama sklapa sporazume. I, mi smo nova zemlja članica NATO-a, uglavnom se držimo zapadnog sveta i vakcine koje potiču iz zapadnog zdravstva - rekao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Zaev je direktno optužio kompaniju "Fajzer" za to što njegova zemlja još uvek nema vakcine protiv koronavirusa.

- Očekivana količina vakcina proizvedenih od "Fajzera" nije isporučena. Dakle, zemlje koje bi u proseku trebalo da dobiju oko 100 jedinica su dobile 12-13 jedinica ili 12-13% u prvom krugu, u drugom se takođe smanjuju količine. Takođe, razumem zašto premijeri i predsednici zemalja ne mogu da dele ništa od tih malih količina kako je zamišljeno - istakao je Zaev.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd