fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

ZAŠTO JE VELJA NEVOLJA BIO U CRNOJ GORI? Medojević zahteva od Krivokapića odgovor na sedam pitanja o Belivuku

Foto: Profimedia
Medojević ističe da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posete Belivuka

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću postavio sedam pitanja vezanih za nedavni boravak Veljka Belivuka u Crnoj Gori i smatra da javnost ima pravo da zna punu istinu o tome.

SEVERNA MAKEDONIJA ZAŠTITILA LEKARE "VUČIĆEVIM VAKCINAMA" Obavljena imunizacija 1.040 zdravstvenih radnika

SEVERNA MAKEDONIJA ZAŠTITILA LEKARE "VUČIĆEVIM VAKCINAMA" Obavljena imunizacija 1.040 zdravstvenih radnika

PLENKOVIĆU, SRAM TE BILO: Hrvatski premijer uporedio HDZ sa progonom Srba i Jevreja, spomenuo ćirilicu i Balaševića

PLENKOVIĆU, SRAM TE BILO: Hrvatski premijer uporedio HDZ sa progonom Srba i Jevreja, spomenuo ćirilicu i Balaševića

MANDIĆ RASKRINKAO "VIJESTI" Predsednik NDS-a otkrio na Tviteru prave namere podgoričkog lista

MANDIĆ RASKRINKAO "VIJESTI" Predsednik NDS-a otkrio na Tviteru prave namere podgoričkog lista

U otvorenom pismu Medojević Krivokapića i Vukšića pita da li imaju saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara ove godine u Kotoru, zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem.

Takođe, pita da li imaju saznanja da vazdušna kontrola Srbije u tom periodu nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Belivuka i Milinkovića.

Pita i da li premijer i šef crnogorske tajne službe imaju saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D.R. na sastanku povodom lokalnih izbora u tom gradu.

Medojević traži i odgovor na pitanje da li Krivokapić i Vukšić imaju operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je, kako navodi, advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i tamo organizuje aktivnosti narko klana iz Crne Gore.

Lider PzP-a pita premijera i Vukšića da li je tačno da je šef ANB-a naložio da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako je, kako kaže, njemu bio zabranjen ulazak u tu zemlju.

Da li je istina, pita Medojević, da direktor ANB posle smena nije imenovao nikoga za načelnika Službe za organizovani kriminal.

I najzad, Medojević pita kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić kao i kakve su njegove veze sa klanom iz, kako navodi, Granda i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

U opširnom pismu Medojevića, koje integralno prenosi podgoričkii portal Borba, lider PzP-a konstatuje da je hapšenje dvojice šefova "kavačkog klana" u Srbiji, Belivuka i Miljkovića, za koje se odavno sumnja da su počinilo niz teških ubistava, otmica, reketeriranja i šverca narkotika, otvorilo brojna pitanja o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine.

Medojević ističe da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posete Belivuka i Miljkovića, šefovima "kavačkog klana", krajem januara ove godine.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd