fbpx
Skip to main content
devojka pobedila povrede iz zemljotresa

(VIDEO) ISPOVEST DEVOJKE IZ PETRINJE Preživela je teške povrede od razornog zemljotresa i ima JEDNU PORUKU za sve

Foto: Shutterstock/YoutubePrintscreen
Gabriela Cindrić (23) iz Petrinje nakon dva i po meseca od katastrofalnog potresa ispričala je šta je proživljavala pod ruševinama, od čega je najviše strahovala, a što joj je davalo nadu...

Strah, neverica, nada i panika izmenjivali su se u mislima i grudima Gabriele Cindrić (23) iz Petrinje dok je satima zatrpana u mraku pod tonama šute čekala spas. Klaustrofobija joj nije nimalo olakšavala užas koji je preživljavala, a tlo je i dalje podrhtavalo. Svaki drhtaj zgrade značio je dodatno urušavanje cigala na krhko žensko telo.

PLENKOVIĆ MEĐU EVROPSKIM "DISIDENTIMA" Predsednik hrvatske Vlade se pridružio kolegama iz EU

PLENKOVIĆ MEĐU EVROPSKIM "DISIDENTIMA" Predsednik hrvatske Vlade se pridružio kolegama iz EU

PRETE IM DA ĆE BITI UBIJENI AKO IZAĐU NA GLASANJE! Milo na sve načine pokušava da osujeti izbornu volju građana

PRETE IM DA ĆE BITI UBIJENI AKO IZAĐU NA GLASANJE! Milo na sve načine pokušava da osujeti izbornu volju građana

Policijsko maltretiranje: Na graničnom prelazu pretresali Kneževića i Zogovića (VIDEO)

Policijsko maltretiranje: Na graničnom prelazu pretresali Kneževića i Zogovića (VIDEO)

- Nisam se mogla ni milimetar pomaknuti. Telefon pod zarobljenom rukom konstantno je vibrirao. To mi je bila jedina uteha jer sam si ponavljala: "Traže me". Agonija je trajala satima - priča ova mlada devojka iz Petrinje. Taj dan 29. decembra i u Petrinji je osvanuo bajkovito vedar. U Zagrebu su se na društvenim mrežama delile fotografije duplih duga na bistrom vazduhu koji se mogao nožem rezati. A onda u 12.19 sati budna Banovina proživljavala je noćnu moru. Gabriela kao da je bila glavni akter petrinjskog filma katastrofe.

- U trenucima kada se zgrada počela tresti našla sam se u šefovojkancelariji gde sam privremeno radila nakon onog prvog, blažeg potresa. Krov se počeo urušavati. Blokirao je vrata, a ja sam samo razmišljala kako da se domognem stola. Od snažne trešnje i gibanja zgrade ne možete se kretati. Uspela sam dograbiti stolicu koju sam pomakla ne bi li se sakrila pod sto no tog momenta krov se srušio na mene. Ta stolica mi je spasila život, sačuvala mi je glavu. A sto je u trenu bio smrskan. Da sam ga se domogla ni mene ne bi više bilo - priča Gabriela kako je preživela.

Leva ruka bila joj je na trbuhu, a desna podignuta uz glavu. Nekoliko kubika šute potpuno ju je prikliještilo. Nije mogla ništa. Mobitel joj je ostao pod laktom no nije ga se mogla domoći.

Kako život inače slaže svoje priče tako se i Gabriela našla na krivom mestu u krivo vreme jer toga dana uopštee nije trebala biti na poslu. Bila je na godišnjem odmoru. U kancelariji se našla jer su je kolege zamolile da organizuje nabavku potrebnih stvari za kancelariju, koje su "stradale" dan ranije u nešto slabijem potresu. Nitko nije verovao da će nakon tih 5 stepeni po Richteru sutradan udariti 6,4. Gabriela je tako posao obavljala u šefovom kabinetu, a jedan poziv je promenio sve.

Jedan poziv menja sve 

- Taman sam bila izašla iz kancelarije kada me nazvao jedan dobavljač pa sam se morala vratiti tamo. Tada se zgrada počela tresti, a betonska gromada blokirala mi je izlaz kroz vrata – priseća se Gabriela. Dok je ona vodila životnu borbu sama pod ruševinama, njeni roditelji, sestre i zaručnik Kristijan Jukić (27) borili su se s neizvesnošću. Vatrogasci, statičari, policajci i svi ostali koji su odmah pohrlili na teren na njihove vapaje da opet provere zgradu...

Crne misli trudi se držati po strani i dane provoditi razmišljajući o svadbi. Sa svojim verenikom je već sedam i po godina i svoju vezu će krunisati brakom čim korona posustane jer žele da njihov dan slave svi njihovi prijatelji i članovi porodice, što epidemiološke mere trenutno ne dozvoljavaju. Od potresa Gabriela slavi dva rođendana – 29. jula kada ju je majka donela na svet i 29. decembra kada je majka molila HGSS da joj pronađu kćer.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd