fbpx
Skip to main content
beba

RADNICI HITNE POMOĆI PORODILI ŽENU! Na putu do bolnice rodila zdravu devojčicu - poznato stanje majke i bebe

Foto: Profimedia/ilustracija
Porođaj je protekao bez problema.

U vozilu hitne, u krugu teslićkog Doma zdravlja, rođena je devojčica. Zdravstveni radnici Službe hitne medicinske pomoći reagovali su brzo i dali sve od sebe.

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

CRNA GORA U KANDŽAMA KORONE: Smrtonosni virus nastavlja da divlja, preminulo devet osoba

CRNA GORA U KANDŽAMA KORONE: Smrtonosni virus nastavlja da divlja, preminulo devet osoba

REGION U "RATNOM STANJU": Korona ne pušta komšije iz svojih kandži, evo gde je NAJKRITIČNIJE (FOTO)

REGION U "RATNOM STANJU": Korona ne pušta komšije iz svojih kandži, evo gde je NAJKRITIČNIJE (FOTO)

Upravo u vozilu Službe hitne medicinske pomoći na svet je došla jedna devojčica, živa i zdrava. Potom su majka i beba transportovane u dobojsku bolnicu.

Tako je ova priča imala srećan kraj, odnosno srećan početak. I to nije prvi put. Od 2003. godine Teslić nema porodilište. Najbliže je ono u Doboju, na oko 30 kilometara od ove opštine. A, kada nema vremena za čekanje i vožnju do dobojske bolnice, na prvi poziv svi su spremni. Na nogama su i lekari, i vozači, a u hitnu stižu babice. Žene heroji, sa iskustvom, one koje su nekada radile u teslićkom porodilištu.

- Ja sam imala više puta da obavim porod, ne jednom, već više puta u sanitetu. Mislim i moje kolegice, Borka i pokojna Savica, nažalost. Taj plač deteta je ovde uneo puno snage, hrabrosti i daljeg entuzijazma za rad u ovoj službi - priča Sabina Markočević, babica i medicinski tehničar Dom zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću.

- Sve je bilo hvala Bogu dobro, prebacili smo nju i dete u Doboj i dobro je sve - priča Aleksandar Malivojević, vozač Hitne medicinske pomoći DZ "Sveti Sava", Teslić.

A plač bebe stigao je baš tih dana kada je Savica Lazić, jedna od babica iz teslićkog Doma zdravlja, izgubila životnu bitku sa korona virusom. Tako su zdravstveni radnici dan započeli u suzama, a završili sa osmehom.

Kažu, sve to ima svoju simboliku.

- Ovom prilikom bih da se zahvalim Borki Stojčević, kao i našoj babici Sabini, koja je kao Borka, obavljala te zadatke dosta puta pre. (REZ) Takođe, ovomprilikom bih spomenuo babicu, koja nas je prevremeno napustila. I ona je obavljala ove teške zadatke, a napustila nas je dan ili dva pre - kaže Saša Radešić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Dom zdravlja "Sveti Sava" Teslić.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd