fbpx
Skip to main content
koronavirus

ZLATKOVA KORONA PRIČA: Preživeo kliničku smrt, 27 dana bio na respiratoru (VIDEO)

Foto: YoutubePrintscreen/federalna.ba
Rekao je kako je pogrešio jer se u junu kasno javio lekarima

Zlatko Anđelić (50) iz Kiseljaka pobedio je Covid-19 nakon čak 93 dana provedena u bolnici, od čega je 27 bio na respiratoru, a preživeo je i kliničku smrt.

Lekari kažu da se radi o pomeranju granica u borbi s opasnim virusom. Iako teškog i nesigurnog koraka zbog telesne slabosti, Anđelić je, s osmehom na licu, u pratnji porodice napustio Hrvatsku bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Rekao je kako je pogrešio jer se u junu kasno javio lekarima.

-Nažalost, mislim da će koronu morati svako da preboli, samo je moj savet, na prvi simptom ne čekati nikoga, ne slušati nikoga, nego pravo lekaru. Ja sam se zapustio, sabralo se desetak dana, a to je bilo već kasno-rekao je Anđelić.

Pozvao je sve da budu odgovorni, pridržavaju se mera i čuvaju zdravlje. Anđelić je više od tri meseca proveo u bolnicama, nekoliko puta je stavljan i skidan s respiratora, na kojem je proveo dvadeset i sedam dana, preživeo kliničku smrt i ostao na životu.

-Moglo bi se reći da je Zlatko pomerio neke standarde. Sve moguće komplikacije koje je neko mogao da razvije na respiratoru, bile su prisutne kod Zlatka, rekao je šef anestezije bolnice u Novoj Biloj dr Marko Androšević.

HRVATSKI LEKAR I NAUČNIK OBJAŠNJAVA: Lažno pozitivni mogu ozbiljno urušiti normalno funkcionisanje života (VIDEO)

HRVATSKI LEKAR I NAUČNIK OBJAŠNJAVA: Lažno pozitivni mogu ozbiljno urušiti normalno funkcionisanje života (VIDEO)

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd