Skip to main content
Slobodan Stojanović

Svedoci misteriozno nestaju: Hoće li Elfeta Veseli odgovarati za MONSTRUOZNO MUČENJE i UBISTVO srpskog dečaka

Foto: Facebook/Podrska za Alexandra Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin
Da li će pravda biti zadovoljena

Dvanaestogodišnji Slobodan Stojanović, iz Drinjače, zverski je mučen i ubijen tokom rata u BiH jula 1992. godine. Ubila ga je Albanka s Kosova, pripadnica jedinica pod komandom Nasera Orića. Pravda još uvek nije zadovoljena, a danas je nastavljeno suđenje Elfeti Veseli.

Slobodanova porodica bila je u svom selu, pod opsadom muslimanskih vojnika i pristiglih mudžahedina kao i drugih islamskih fanatika koji su krajem maja 1992. uveliko upadali u srpska sela. Porodica je razmenjena i smeštena u obližnje selo Donja Kamenica kod očevog kuma. Na nekoliko stotina metara od sela, nalazile su se srpske i muslimanske barikade.

Slobodan Stojanović
Slobodan Stojanović
Foto: Facebook/Crkva Friеdrichshafen

Mali dečak je neutešno tugovao i svake noći plakao za svojim psom koji je ostao zavezan pored njihove kuće i sa kojim je, igrajući se, provodio najviše vremena.

Kobne noći 27. jula 1992. Slobodan se išunjao i vratio u svoje selo gde su ga zarobili borci muslimanske Armije BiH kojima je komandovao Naser Orić.

Svedoci, muslimani, potvrdili su da je Elfeta Veseli zvana Kosovka uzela nož i potom se iživljavala nad nevinim detetom. Nakon zverskog mučenja, prema rečima svedoka, uzela je pištolj i iz prislona pucala dečaku u slepoočnicu.

Ova Albanka, rođena u Uroševcu, živela je u istom kraju i poznavala dečaka i njegovu porodicu.

Patolog dr Zoran Stanković koji je vršio obdukciju Slobodana Stojanovića kaže za portal SrbijaDanas.com da su znaci mučenja pre smrti bili očigledni.

- Telo je bilo bez odeće, umotano u plavi radnički mantil. Stomak mu je bio razrezan u obliku krsta, odnosno kvadrata, a nije bilo većeg dela utrobe. Pronašli smo brojne povrede sečivom, odnosno nožem, odsečena ušna školjka. Sve jasno ukazuje da je dečak ubijen na zverski način - priča Stanković.

Zoran Stanković
Zoran Stanković
Foto: Youtube printscreen/Goli Zivot TV HAPPY

Naš sagovornik kaže da ima informacije kako svedoci sada nestaju, nisu na istim adresama, menjaju iskaze i čitav proces ima drugi prizvuk.

- Mi smo dali neoborive dokaze o oblicima nasilja nad malim Stojanovićem. Zapisnik je dostavljen i Haškom tribunalu i sudu u Sarajevu. Očekujem da će Elfeta Veseli, uz sve dokaze i svedočenja, biti osuđena za surovo i teško ubistvo - zaključuje Stanković.

Podsetimo, Vojska Republike Srpske oslobodila je Donju Kamenicu u februaru 1993. godine i tada je počela potraga za posmrtnim ostacima više od 250 ljudi. Telo Slobodana Stojanovića pronađeno je posle skoro godinu dana potrage u jami sa još pet izmasakriranih srpskih vojnika.

Slobodanova majka, Desa Stojanović, preminula je 2006. posle duže bolesti od koje se i razbolela tugujući za sinom. Njeno telo, suprug Ilija i ćerka Slađana, sahranili su je u selu Drinjača, pored voljenog sina.

Skulptura "Dečak i pas", vajara Miodraga Živkovića, trebalo je da bude postavljena na raskršću puteva za Srebrenicu, Sarajevo i Beograd u Drinjači, ali su se muslimanski ekstremisti pobunili protiv ovakve ideje, na neki način, ponovo ubijajući, malog Slobodana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
10 Beograd