Skip to main content
Bašar al Asad

"Arapska liga je dužna da podrži Siriju!" Ohrabrujuće poruke za Asada iz Bejruta (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Arapske zemlje su dužne da podrže, a ne da kažnjavaju države koje su spremne za posleratnu obnovu, izjavio je u petak ministar inostranih poslova Libana Džebran Basil, nastupajući na ministarskom skupu u okviru ekonomskog samita Arapske lige u Bejrutu.

On je pozvao da se obnovi članstvo Sirije u Ligi arapskih država i naveo da je to što ona ne prisustvuje samitu veliki propust.

- Zar ne bi trebalo da razmišljamo o izgradnji umesto razaranja? I zar smemo da kažnjavamo one koji razmišljaju o obnavljanju, umesto da ih podržavamo i da im pomognemo? - rekao je Basil.

OSVETA ZA MANBIDŽ? Koalicija nemilosrdno bombarduje teroriste IS u istočnoj Siriji!

Libanski ministar je naveo da arapske zemlje troše novac na kupovinu naoružanja u inostranstvu, ubijajući njime sopstvene narode. 

- Hajde da izradimo zajedničku ekonomsku strategiju na političkoj osnovi o nenapadanju u međusobnom nemešanju u unutrašnje poslove - predložio je Basil. 

Ranije je zamenik generalnog sekretara Lige arapskih država Husam Zaki rekao novinarima da posleratna obnova Sirije i njen povratak u tu organizaciju nisu na dnevnom redu samita.

U Bejrutu se održava zatvoreni susret ministara inostranih poslova Lige arapskih država, na kojem treba da bude usaglašen dnevni red sastanka lidera arapskih zemalja u okviru Samita ekonomskog i socijalnog razvoja Lige arapskih država 20. januara.

Članstvo Sirije u Arapskoj ligi zamrznuto je u novembru 2011. godine, posle početka oružanog sukoba u zemlji. Niz arapskih zemalja povuklo je svoje ambasadore iz Damaska. Rukovodstvo Sirije je tada saopštilo da ne prihvata odluke arapskih ministara o obustavljanju učešća Sirije u radu panarapske organizacije i da ih smatra nelegalnim.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd