fbpx
Skip to main content
aleksandar-vucic

Cela Rusija priča o ovoj izjavi Vučića o Siriji: Ruski mediji stavili kao udarnu vest izjavu predsednika Srbije

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Pogledajte izjavu o kojoj se priča

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Siriji našla se kao udarna vest na najvećem ruskom mediju Raša Tudej. Vučić je ovom prilikom komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za nas predstavlja bolno podsećanje na period kroz koji smo prošli.

- Za sve nas koji smo stariji od 18-19 godina ovo pre svega predstavlja jedno bolno podsećanje za period kroz koji smo prošli - rekao je Vučić danas za RTS, a preleo najveći ruski medij Raša Tudej i objasnio da je predsednik mislio na poglavlje u istoriji Srbije kada je NATO izvršio vojnu agresiju na Jugoslaviju.

Tekst na Raši Tudej o izjavi predsednika Vučića
Tekst na Raši Tudej o izjavi predsednika Vučića
Foto: RT Printscreen

RT u svom tekst, takođe, podseća da je bombardovanje Jugoslavije trajalo 78 dana počev od 23. marta do 29. juna '99 godine i da među stradalima u NATO agresiji na našu zemlju ima mrtvih civila.

Isti portal piše, da je Vučić istakao da je Srbija mala zemlja i da ne treba da se meša u bilo kakav konflikt širom sveta.

- Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde - rekao je Vučić.

Nakon izjava Vučića, RT je na kraju teksta podsetio da većina Srba ne bi prihvatila izvinjenje NATO, a da samo 10 odsto stanovnika naše zemlje vidi Srbiju kao članicu NATO saveza.

Podsetimo, Amerika je noćas krenula u vojni napad na Siriju, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom, po naređenju Donalda Trampa, kada je ispaljeno više od 100 projektila na Damask i Homs. Pratite detaljno sve najnovije događaje o Siriji OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd