Skip to main content
Islamska država

CENTAR VEHABIZMA! Mračni "Furkan" - ovde su regrutovani DRŽAVLJANI SRBIJE da se bore za TERORISTIČKE BANDE U SIRIJI

Foto: Profimedia
Islamski ekstremisti u Srbiji trenutno miruju, a neki i dalje ratuju u Siriji. Svi su pod kontrolom lobija iz Beča i čekaju znak da krenu u akciju. U Siriji je dosad poginulo deset džihad ratnika iz ovih krajeva.

Nakon što je u Siriji poginula cela porodica ratnika ID - Novopazarca Rejhana Plojovića (supruga Emina sa dvoje dece), u Sandžaku je ponovo aktuelizovano pitanje koliko vehabija deluje u ovom delu Srbije, koliko ih je na ratištima u Siriji, koliko ih je dosad poginulo, a koliko se vratilo?

NOVI PLAN SIRIJE I RUSIJE! Zadaće ŽESTOK UDARAC glavnom adutu AMERIKE

Prema nezvaničnim informacijama iz bezbednosnih službi, u celom Sandžaku, sa crnogorskim delom, deluje oko 1.000 pripadnika ove ekstremne islamske sekte, njih 50 do 70 ratuje u Siriji, desetak ih je poginulo, a jedan manji broj se vratio. Neki su se skrasili u centralnoj Srbiji i na Kosovu, neki u Bosni, a deo u zemljama Evropske unije...

Džihadisti Islamske države
Foto: Profimedia/ilustracija

Trenutno "spavaju" i ne prave veće probleme, bezbednjaci ističu da će se "spavači" aktivirati kada procene "da je za to došao trenutak" ili dobiju nalog od svojih šefova u Maoči (Bosna), Beču i Siriji.

PRLJAVI NAPAD DŽIHADISTA u Alepu! Raketom DIREKTNO POGODILI položaje sirijske vojske, veliki broj mrtvih (VIDEO)

Jedan deo vehabija tiho se povukao iz redova ekstremista i fanatika, obrijali su brade, produžili pantalone, vratili se svojim porodicama i sada se bave ozbiljnim poslovima.

Do pre desetak godina vehabije su bile svuda vidljive u Sandžaku. Ponašali su se ekstremno, pravile su nerede u džamijama, nasrtali na hodže, pretili ubistvom muftiji Muameru Zukorliću, napadali devojke koje nisu bile obučene po njihovim ekstremno islamskim nazorima...

Na planini Ninaji tada je otkriven njihov kamp sa puno oružja, a u kasnijem obračunu sa policijom ubijen je jedan od njihovih vođa Ismail Prentić, dok je drugi vođa Senad Ramović Becan ranjen, a potom osuđen na dugogodišnju robiju. Iza rešetaka se tada našlo nekoliko vehabijskih grupa sa dvadesetak najekstremnijih članova.

NIŠTA OD PRIMIRJA: Saudijska KOALICIJA ZLA nastavlja udare na GRAD SLOBODE, Huti ŽESTOKO UZVRAĆAJU

- Država im je pokazala zube i od tada oni menjaju ponašanje i način delovanja, a neki shvataju da su krenuli na put bez povratka. Oni koji nisu hteli ni mogli da se menjaju u Novom Pazaru su osnovali mesdžid (mesto za klanjanje) "Furkan", koji je dugo bio centar za vrbovanje i regrutovanje mladića iz celog Sandžaka za borce Islamske države - ističe Novopazarac koji se u ovom gradu i Sandžaku dugo bavi vehabijama i vehabizmom.

Islamska država
Islamska država
Foto: Profimedia

Centrom "Furkan" rukovodio je Abid Podbićanin, nekadašnji imam u Velikoj Župi kod Prijepolja, koji je kasnije sa suprugom Nevzetom i decom otputovao u Siriju. U Srbiji je u odsustvu osuđen na 11 godina zatvora. Njegov blizak saradnik, zadužen za prebacivanje boraca ID iz Turske u Siriju, bio je i pomenuti Rejhan Plojović, koji je pre nekoliko dana ostao bez supruge, dvoje svoje i dvoje usvojene dece. I on je u odsustvu osuđen na osam godina zatvora.

Šojgu UDARIO na BESNOG PSA! Prozvao Amere za KLANICU na Eufratu, Pentagon - BEZ REČI

Novopazarske i sandžačke vehabije pod velikim su uticajem Tutinaca Nedžada Balkana, Adema Demirovića i Mirsada Omerovića, koji žive i deluju u Beču. Ova vehabijska trojka više puta je hapšena, FBI je Demirovića označio kao vrlo opasnog čoveka, a Mirsad Omerović, poznatiji kao Mića - Bodež, na direktnoj je vezi sa vođom Islamske države Bagdadijem.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd