fbpx
Skip to main content
Islamska država

CENTAR VEHABIZMA! Mračni "Furkan" - ovde su regrutovani DRŽAVLJANI SRBIJE da se bore za TERORISTIČKE BANDE U SIRIJI

Foto: Profimedia
Islamski ekstremisti u Srbiji trenutno miruju, a neki i dalje ratuju u Siriji. Svi su pod kontrolom lobija iz Beča i čekaju znak da krenu u akciju. U Siriji je dosad poginulo deset džihad ratnika iz ovih krajeva.

Nakon što je u Siriji poginula cela porodica ratnika ID - Novopazarca Rejhana Plojovića (supruga Emina sa dvoje dece), u Sandžaku je ponovo aktuelizovano pitanje koliko vehabija deluje u ovom delu Srbije, koliko ih je na ratištima u Siriji, koliko ih je dosad poginulo, a koliko se vratilo?

NOVI PLAN SIRIJE I RUSIJE! Zadaće ŽESTOK UDARAC glavnom adutu AMERIKE

Prema nezvaničnim informacijama iz bezbednosnih službi, u celom Sandžaku, sa crnogorskim delom, deluje oko 1.000 pripadnika ove ekstremne islamske sekte, njih 50 do 70 ratuje u Siriji, desetak ih je poginulo, a jedan manji broj se vratio. Neki su se skrasili u centralnoj Srbiji i na Kosovu, neki u Bosni, a deo u zemljama Evropske unije...

Džihadisti Islamske države
Foto: Profimedia/ilustracija

Trenutno "spavaju" i ne prave veće probleme, bezbednjaci ističu da će se "spavači" aktivirati kada procene "da je za to došao trenutak" ili dobiju nalog od svojih šefova u Maoči (Bosna), Beču i Siriji.

PRLJAVI NAPAD DŽIHADISTA u Alepu! Raketom DIREKTNO POGODILI položaje sirijske vojske, veliki broj mrtvih (VIDEO)

Jedan deo vehabija tiho se povukao iz redova ekstremista i fanatika, obrijali su brade, produžili pantalone, vratili se svojim porodicama i sada se bave ozbiljnim poslovima.

Do pre desetak godina vehabije su bile svuda vidljive u Sandžaku. Ponašali su se ekstremno, pravile su nerede u džamijama, nasrtali na hodže, pretili ubistvom muftiji Muameru Zukorliću, napadali devojke koje nisu bile obučene po njihovim ekstremno islamskim nazorima...

Na planini Ninaji tada je otkriven njihov kamp sa puno oružja, a u kasnijem obračunu sa policijom ubijen je jedan od njihovih vođa Ismail Prentić, dok je drugi vođa Senad Ramović Becan ranjen, a potom osuđen na dugogodišnju robiju. Iza rešetaka se tada našlo nekoliko vehabijskih grupa sa dvadesetak najekstremnijih članova.

NIŠTA OD PRIMIRJA: Saudijska KOALICIJA ZLA nastavlja udare na GRAD SLOBODE, Huti ŽESTOKO UZVRAĆAJU

- Država im je pokazala zube i od tada oni menjaju ponašanje i način delovanja, a neki shvataju da su krenuli na put bez povratka. Oni koji nisu hteli ni mogli da se menjaju u Novom Pazaru su osnovali mesdžid (mesto za klanjanje) "Furkan", koji je dugo bio centar za vrbovanje i regrutovanje mladića iz celog Sandžaka za borce Islamske države - ističe Novopazarac koji se u ovom gradu i Sandžaku dugo bavi vehabijama i vehabizmom.

Islamska država
Islamska država
Foto: Profimedia

Centrom "Furkan" rukovodio je Abid Podbićanin, nekadašnji imam u Velikoj Župi kod Prijepolja, koji je kasnije sa suprugom Nevzetom i decom otputovao u Siriju. U Srbiji je u odsustvu osuđen na 11 godina zatvora. Njegov blizak saradnik, zadužen za prebacivanje boraca ID iz Turske u Siriju, bio je i pomenuti Rejhan Plojović, koji je pre nekoliko dana ostao bez supruge, dvoje svoje i dvoje usvojene dece. I on je u odsustvu osuđen na osam godina zatvora.

Šojgu UDARIO na BESNOG PSA! Prozvao Amere za KLANICU na Eufratu, Pentagon - BEZ REČI

Novopazarske i sandžačke vehabije pod velikim su uticajem Tutinaca Nedžada Balkana, Adema Demirovića i Mirsada Omerovića, koji žive i deluju u Beču. Ova vehabijska trojka više puta je hapšena, FBI je Demirovića označio kao vrlo opasnog čoveka, a Mirsad Omerović, poznatiji kao Mića - Bodež, na direktnoj je vezi sa vođom Islamske države Bagdadijem.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd