fbpx
Skip to main content
Islamska država

Koalicija na čelu sa SAD poručila: Strani borci Islamske države ne smeju da napuste Raku! (VIDEO)

Foto: SD/ilustracija
Njima neće biti dozvoljeno da napuste taj grad zajedno sa sirijskim borcima IS

Stranim džihadistima koji su se borili za Islamsku državu u Raki neće biti dozvoljeno da napuste taj grad zajedno sa sirijskim borcima IS, saopštila je koalicija koju predvode SAD.

Oslobođen AL MAJADIN - glavni grad Islamske države: Sirijska vojska POBEDONOSNO umarširala u grad

Hiljade TERORISTA prešlo iz Iraka u Siriju, a onda su ih dočekali Rusi

- Stranim borcima nije dozvoljeno da napuste Raku - navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Agencija je prethodno izvestila da je sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila da su svi sirijski borci Islamske države napustili Raku, nekadašnji bastion džihadista na istoku Sirije.

Opservatorija sa sedištem u Londonu je tada izvestila da su oni Raku napustili sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta, a da su u toku i pripreme za polazak stranih boraca.

Kako je prethodno preneo Rojters, navode portparola koalicije koju opredvode SAD u Siriji Rajana Dilona, u Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada".

- Još uvek očekujemo teške borbe u danima koji su pred nama i nećemo da određujemo vreme kada mislimo da će (Islamska država) biti u potpunosti poražena u Raki - navodi se u pismenom saopštenju pukovnika Dilona, prenosi Rojters.

IS u ozbiljnom problemu u Deir ez Zoru: Grad Majadin pred oslobođenjem?

Kako je agencija pre toga izvestila milicija sirijskih Kurda (YPG), teroristička organizacija Islamska država je na ivici poraza u Raki i taj grad bi konačno mogao da bude očišćen od džihadista danas ili sutra.

Raka
Foto: syria.liveuamap/Printscreen

- Borba u Raki se nastavlja. Daeš (kako oni zovu IS) je na ivici kraja. Danas ili sutra grad bi mogao da bude oslobođen - rekao je portoparol YPG Nuri Mahmud u telefonskom razgovoru za britansku agenciju.

Vesti iz sirijskog grada Rake možete pogledati OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pratite OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd