Utorak 19. mar 2024.
Sirija

Pobunjenici se pridružili Asadovim snagama: Počela zajednička borba protiv DŽIHADISTA na jugu Sirije

Foto: Profimedia
Više od 10 naseljenih područja dobrovoljno prešlo pod kontrolu vlade

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su se jedinice Slobodne sirijske armije pridružile snagama predsednika Bašara al Asada u borbi protiv Islamske države i terorista Nusra fronta!

U subotu su sirijska vojska i jedinice pobunjene Slobodne sirijske armije već zajednički odbile napad više od hiljadu terorista Nusra fronta u južnoj zoni deeskalacije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se jedinice Slobodne sirijske armije pridružile vladinim snagama u nekoliko naselja na jugu zemlje kako bi se borile protiv Nusra fronta i džihadista Islamske države. Navodno je više od 10 naseljenih područja na jugu Sirije dobrovoljno prešlo pod kontrolu vlade u proteklih 24 sata.

Sirija
Počele ključne borbe na jugu Sirije
Foto: Profimedia

Sirijska vojska trenutno vodi antiterorističku operaciju u južnoj deeskalacionoj zoni u delovima pokrajina Dara i Kuneitra. Četiri zone deeskalacije nastale su nakon razgovora u Astani o okončanju rata u Siriji.

Vojska je oslobodila najveći deo teritorije Sirije uz pomoć ruskih vazdušnih snaga, ali su ostali još neki teroristički džepovi koji se nalaze uglavnom na jugozapadnim područjima pod kontrolom SAD.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd