fbpx
Skip to main content
američka vojska

RUSIJA RAZOTKRILA PAKLENI PLAN AMERIKE: Misterija načina snabdevanja militanata u Siriji je konačno rešena

Foto: Profimedia
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv terorističke grupe ISIS

Vašington vrši pritisak na UN moleći za humanitarnu pomoć stanovnicima kampa Rukban u Siriji, koja potom odlazi na snabdevanje militanata, navodi se u zajedničkoj izjavi međuresorskih koordinacionih štabova Rusije i Sirije.

HMEJMIM KRIJE VELIKU TAJNU: Satelit usnimio tajno oružje ruskih snaga u Siriji, džihadisti uspaničeni (FOTO)

HMEJMIM KRIJE VELIKU TAJNU: Satelit usnimio tajno oružje ruskih snaga u Siriji, džihadisti uspaničeni (FOTO)

IZRAELSKE RAKETE ZASULE DAMASK: Sirijski PVO odbija strašne napade (VIDEO)

IZRAELSKE RAKETE ZASULE DAMASK: Sirijski PVO odbija strašne napade (VIDEO)

PONOVNI RAST DŽIHADIZMA U SIRIJI! Rusi šalju jasno upozorenje: Ovo je drugačiji rat

PONOVNI RAST DŽIHADIZMA U SIRIJI! Rusi šalju jasno upozorenje: Ovo je drugačiji rat

- Sjedinjene Američke Države koriste nastalu situaciju kako bi izvršile pritisak na rukovodstvo UN, redovno pokrećući temu o potrebi isporuke humanitarne pomoći stanovnicima kampa. Istovremeno, Amerikanci zapravo računaju na to da će ovu robu upotrebiti za snabdevanje militanata pod njihovom kontrolom koji deluju u tom području, kao što se već više puta dogodilo - ističe se u izjavi.

U saopštenju se naglašava da "odgovornost za sve što se dešava u zoni okupiranoj Amerikancima i kampu Rukban koji se nalazi u njoj, uključujući snabdevanje stanovnika kampa vodom, hranom i osnovnim potrepštinama, do trenutka njenog vraćanja pod kontrolu sirijske vlade, leži isključivo na američkoj strani".

U dokumentu se dodaje da Sjedinjene Američke Države sprečavaju da se kamp rasformira, što je glavna prepreka za obnavljanje suvereniteta i mirnog života u Siriji.

Pri tome su sirijske vlasti spremne da prihvate sve građane pritvorene u Rukbanu i pruže im bezbednost i pristojne uslove za život.

Sirija
Foto: Profimedia

Kamp Rukban se u rusko-sirijskoj izjavi naziva američkom "pokretnom trakom" za obuku ekstremista za održavanje žarišta napetosti u Siriji.

- Odsustvo volje američke strane da organizuje povlačenje ilegalnih oružanih formacija koje su pod kontrolom militanata i interno raseljenih lica iz zone El Tanf, samo potvrđuje da su upravo Sjedinjene Američke Države te koje su zainteresovane za očuvanje logora i da je njihova prava namera u pogledu Rukbana da obezbede ‘pokretnu traku’ za obuku ekstremista za održavanje napetosti u žarištima u Siriji - zaključuje se u saopštenju.

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici od 2014. godine sprovode vojnu operaciju u Siriji i Iraku protiv terorističke grupe ISIS, s tim što u Siriji deluju bez dozvole vlasti te zemlje.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd