fbpx
Skip to main content
Fahrizade

OTKRIVENA POZADINA ATENTATA NA FAHRIZADEA: Plan je skovan u Americi, a ima veze sa protokom oružja

Foto: Profimedia
Iranska agencija "Mehr" objavila je u nedelju članak koji govori o iranskom naučniku i njegovim vezama na Bliskom istoku

Iranska agencija "Mehr" objavila je u nedelju članak o vezi iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadea, koji je u petak ubijen u Teheranu, sa onim što je nazvala "pokretima otpora" u Palestini, Siriji i Jemenu.

AUSTRALIJA I DALJE GORI: U Sidneju rekordna novembarska temperatura!

AUSTRALIJA I DALJE GORI: U Sidneju rekordna novembarska temperatura!

RUSIJA SVESNA OPASNOSTI: Amerika pravi "lični protektorat", u njenom komšiluku

RUSIJA SVESNA OPASNOSTI: Amerika pravi "lični protektorat", u njenom komšiluku

MASAKR NEDUŽNIH FARMERA: Zloglasna ekstremistička grupa, nastavlja sa krvavim pirom (FOTO)

MASAKR NEDUŽNIH FARMERA: Zloglasna ekstremistička grupa, nastavlja sa krvavim pirom (FOTO)

- Pre nekoliko meseci do izraelskih obaveštajnih službi, došle su izuzetno opasne informacije, navodeći da su Iran i Hezbolah uspeli da preko Sirije opskrbe Hamas i Islamski džihad krstarećim raketama i mlaznim dronovima, opremljenim kasetnim bombama, kao i tehnologijom neophodnom za njihovu proizvodnju u Gazi, i da je za to odgovoran - Fahrizade. To objašnjava intenziviranje izraelskih racija na Siriju poslednjih meseci - stoji u članku.

- Izveštaj koji je pre dve godine objavila izraelska fondacija "Niman", navodeći da je Iran pod nadzorom Fahrizadea svoj tehnološki napredak preneo na Siriju, Jemen, Hezbolah i palestinske frakcije, tako da pokreti otpora i Sirija ne ostanu u nemilosti promenljivih okolnosti koje bi im mogle sprečiti protok oružja iz Teherana - dodato je u izveštaju.

U članku je istaknuto da je "plan atentata na Fahrizadea sastavljen tokom tajnog sastanka, održanog 2019. godine u Sjedinjenim Državama, na kojem su učestvovali brojni izraelski vojni i bezbednosni lideri, emiratske i saudijske ličnosti". 

Jedna od tačaka bila je primena bezbednosnih operacija unutar Irana i pokušaj ometanja njegovog raketnog, vojnog i nuklearnog programa, kao i postavljanje planova za sprečavanje dolaska oružja u Siriju, a odatle u Liban i Gazu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd