fbpx
Skip to main content
Sirija, Kurdi, FSA, Turci

AJN ISA GORI U PLAMENU: Turska vojska upotrebila monstruozno oružje kao u Karabahu, sve sluti na jedno

Foto: Profimedia/Youtube/Printscreen/Hewar News
Turska vojska i militanti nastavljaju sa udarima po položajima sirijskih Kurda

Turska vojska i njene savezničke militantne grupe pojačale su napade u provinciji Al-Raka u nedelju uveče, usred izveštaja da Ankara pokušava da pokrene novu operaciju protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (YPG) na severu Sirije.

HUTI ŽESTOKO UDARILI NA PROTIVNIKA: Obezbeđena uporišta za sledeće napade (VIDEO)

HUTI ŽESTOKO UDARILI NA PROTIVNIKA: Obezbeđena uporišta za sledeće napade (VIDEO)

GRMI NEBO IZNAD AJN ISE: Turske snage vrše žestoko granitiranje (VIDEO)

GRMI NEBO IZNAD AJN ISE: Turske snage vrše žestoko granitiranje (VIDEO)

Poznato ko je izvršio napad na naftnu rafineriju u Iraku!

Poznato ko je izvršio napad na naftnu rafineriju u Iraku!

Prema izveštajima sa terena, turska vojska i njeni saveznički militanti su lansirali nekoliko raketa prema položajima Sirijskih demokratskih snaga u Ajn Isi, pogodivši više mesta oko ovog ključnog grada na severu Al-Rake.

Lokalni aktivisti izvestili su da je izvestan broj projektila pogodio stambena područja u i oko Ajn Ise, što je izazvalo požare i prisililo lokalno stanovništvo da potraži sklonište.

Pored napada artiljerijom i raketama, turska vojska je takođe upotrebila bespilotne letelice za bombardovanje područja, što je postalo daleko rasprostranjenije tokom poslednje dve nedelje.

Da podsetimo, turska vojska je bespilotne letelice upotrebila i u Karabahu i one su se pokazale uspešnim po azerbejdžanske trupe, a veoma smrtonosnim po jermenske trupe. Jedna bespilotna letelica-kamikaza je ubijala čitave grupe jermenskih vojnika. Oružje je odigralo ključnu ulogu u demoralisanju jermenskih trupa.

Sličnu taktiku turska vojska i njoj verni militanti spremni su da primene u Siriji, naročito posle višenedeljnog najavljivanja pokretanja nove ofanzive. Sve nas to navodi na razmišljanje da turska vojska kreće u dugonajavljivanu ofanzivu u sirijskoj provinciji Raka, Hasaka i Alepo.

turska vojska
Foto: Profimedia

Nije jasno da li su Sirijske demokratske snage odgovorile na ovu poslednju rundu napada turske vojske i njenih saveznika; međutim, poslednji put kada su izbili žestoki sukobi u Ajn Isi, to se pokazalo lošim po obe strane, uključujući Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) koju podržava Ankara.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd