fbpx
Skip to main content
Sirijska vojska

IZVOJEVANA VELIKA POBEDA SIRIJSKIH SNAGA, ASAD JE PONOSAN: Sprovedena je najveća akcija čišćenja do sada

Foto: Profimedia
Sirijske i ruske snage su udruženim snagama postigle ogroman uspeh

Jedinice Sirijske arapske vojske uništile su nova sedišta i skrovišta terorističke organizacije ISIS, oduzele dokumente sa imenima militanata i mape njihovog raspoređivanja, a pronašli su lične karte ubijenih sirijskih vojnika i trupa NDF.

KADA SE NE PUCA PO ULICAMA, ŠETAJU SE LAVOVI: Kralj životinja patrolirao kroz libijski grad (FOTO/VIDEO)

KADA SE NE PUCA PO ULICAMA, ŠETAJU SE LAVOVI: Kralj životinja patrolirao kroz libijski grad (FOTO/VIDEO)

MILITANTI OSTALI BEZ VEOMA BITNOG TORNJA: Ruski i sirijski udari potpuno onesposobili džihadiste (FOTO)

MILITANTI OSTALI BEZ VEOMA BITNOG TORNJA: Ruski i sirijski udari potpuno onesposobili džihadiste (FOTO)

IRAK UPUTIO VAŽAN ZAHTEV MOĆNOJ ORGANIZACIJI: Tiče se Sirije i može mnogo toga promeniti

IRAK UPUTIO VAŽAN ZAHTEV MOĆNOJ ORGANIZACIJI: Tiče se Sirije i može mnogo toga promeniti

To se desilo tokom neprekidnih operacija "češljanja" velike pustinje između provincija Deir ez Zor, Homs, Hama i Raka, sve do iračke granice.

Šef bezbednosnog i vojnog komiteta u provinciji Deir ez Zor, komandant 17. pešadijske divizije Sirijske arapske vojske, general-major Nizar Al-Kader, otkrio je u posebnoj izjavi dopisniku u Hasaki da "jedinice Sirijske arapske vojske svih vrsta rade na čišćenju područja sirijske pustinje ka iračkoj granici i između sirijskih provincija, gde je pročešljano skoro 90 odsto terena, s ciljem da se okonča prisustvo ostataka terorističke organizacije ISIS, kojoj američka okupaciona vojska pruža logističku podršku."

General-major Al-Kader ukazao je da su jedinice Sirijske arapske vojske uništile sedište i skrovišta militanata ISIS-a u selu Al-Haribat u oblasti Al-Tuvajnan 20 km severno od grada Al-Sukna u istočnom delu Homsa, gde je vojska uništila i oduzela opremu, oružje, uputstva o korišćenju solarne energije, uštede energije i uređaje za komunikaciju militanata.

General-major Al-Kader dodao je da su jedinice Sirijske arapske vojske uništile niz sedišta ostataka terorističke organizacije koja su korišćena za pokretanje napada na vojne i civilne autobuse i sela u planinskoj oblasti Al-Bišri, zapadno od provincije Deir ez Zor, gde je zaplenjeno ukupno šest skladišta oružja. Zaplena uključuje desetine lakih i srednjih mitraljeza, uz skladište raznih lekova u težini od 50 kg, pored skladišta hrane.

Islamska država
Islamska država
Foto: Profimedia

- Tokom operacija čišćenja terena pronađeni su dokumenti sa imenima militanata organizacije, mape njihovog raspoređivanja u pustinjskim oblastima, pored brojnih ličnih karata koje pripadaju poginulim sirijskim vojnicima - istakao je general-major Al-Kader.

U prethodnoj izjavi, general-major Nizar Al-Kader je rekao da "postoje potvrđene informacije o američkoj okupacionoj vojsci koja je teroriste prebacivala iz zatvora SDF-a u Hasaku u dva sela blizu Deir ez Zora i Palmire, sa ciljem stvaranja haosa i oživljavanja organizacije spremajući je za udare na savezničke ruske snage i položaje Sirijske arapske vojske."

Sirijska vojska
Sirijska vojska
Foto: Profimedia

Zapadni i jugozapadni regioni Deir ez Zora i jugoistočni regioni provincije Raka, pored Homsa i Hame u centralnoj Siriji, čine pustinjski prostor otvoren u području od 55 km u kojem se nalaze ostaci terorističke organizacije ISIS koji su aktivni u velikoj meri, a nad ovim područjem ruske vazduhoplovne snage redovno dejstvuju.

Američka vojska koristi nelegalnu bazu Al-Tanf, koja se nalazi na sirijsko - iračko - jordanskoj granici kao sedište svojih vojnika i pojedinih naoružanih operativaca njihovih savezničkih organizacija, kao što su "Komandosi sirijske revolucije".

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd