Utorak 19. mar 2024.
Turska vojska

OGROMNE TURSKE SNAGE UŠLE U SIRIJU: Idu ka jugu Idliba, erupcija sukoba sa SAA moguća svakog časa

Foto: Twitter/Printscreen/@surrounded61
Militanti dobijaju vetar u leđa

Turske oružane snage poslale su veliki konvoj pojačanja u severozapadni deo Sirije, što se poklapa sa njihovim nedavnim povlačenjem iz područja okruženih Sirijskom arapskom armijom (SAA).

KARDIOLOG OTKRIVA: Da li je moguće sprečiti bolesti srca i krvnih sudova

KARDIOLOG OTKRIVA: Da li je moguće sprečiti bolesti srca i krvnih sudova

NAPAD NA IRAN MOŽE DA POČNE: Američki nosač aviona uplovio u Persijski zaliv

NAPAD NA IRAN MOŽE DA POČNE: Američki nosač aviona uplovio u Persijski zaliv

ASAD JE ZABRINUT: Sirija prelazi na "Plan B"

ASAD JE ZABRINUT: Sirija prelazi na "Plan B"

Prema opozicionim aktivistima, turski vojni konvoj ušao je u ponedeljak u severozapadni deo Idliba nakon ulaska u zemlju preko prelaza Kafr Lusen koji povezuje Sirijsku Arapsku Republiku sa provincijom Hataj u Turskoj.

Rečeno je da je turski vojni konvoj prevozio veliku količinu vojnika i opreme koja je bila namenjena za južne oblasti Idliba.

Pre dolaska ovih pojačanja, viđene su turske oružane snage kako se povlače sa nekoliko osmatračnica na severozapadu Sirije, uključujući njihove ključne pozicije na Rašidin 5 (jugozapadni Alepo) i Sarakib (istočni Idlib).

Nije jasno da li će se turske oružane snage povući sa bilo kog od osmatračkih mesta ili ne, jer su uglavnom napustile područja koja su pod kontrolom vladinih snaga i otišle na teritorije pod kontrolom militanata.

U međuvremenu, u severnom delu zemlje, turske oružane snage nastavile su ničim izazvane napade na Sirijske demokratske snage (SDF) u blizini grada Ajn Isa.

Lokalni izvori na severu Rake izvestili su da je turska vojska izvela nekoliko napada na SDF i da i dalje pomažu svojim savezničkim militantnim grupama na ovom frontu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd