fbpx
Skip to main content
Hajat Tahrir Al-Šam

UNIFORME MENJAJU, ALI METODE NIKAD! Koljač ISLAMSKE DRŽAVE postao KOMANDANT pro-turskih "OSLOBODILACA" (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Iako se čini da je Rusija uspela da odgovori Tursku od napada na položaje Kurda u severnoj Siriji, nije naodmet spomenuti kako je obećavajući zapovednik proturske islamističke Sirijske nacionalne armije izvesni Saif Abu Bakr, koji se na najnovijim fotografijama prikazuje kao uredan vojnik u čistoj, do savršenstva ispeglanoj uniformi, kratke brade i uredne kose koja se ne nazire ispod crvene beretke.

U više navrata je dokazano kako u redovima Sirijske nacionalne armije (SNA) i drugih oružanih formacija koje su formirale turske tajne službe, spremne za invaziju na sjevernu Siriju, postoje ne samo "umereni" militanti, već se Turska ne ustručava uzeti u službu teroriste iz bilo koje skupine.

Konkretno, na području koje nadzire Turska su militanti islamističke koalicije Hajat Tahrir Al-Šam, kojima su Turci obećali da će se boriti. Ujgurski militanti s tog područja su odavno uključeni u turske kampanje. Islamska stranka Turkestana (IPT) i militanti ove skupine su viđeni u martu ove godine tokom turske invazije na Afrin.

Sada su među militantima udarne borbene skupine čak i teroristi Islamske države. Na internetu se pojavio video sa oficirom Sirijske nacionalne armije Saifom Abu Bakrom, koji je obećao turskim novinarima "kako će osloboditi Manbij". Godine 2016. je Saif Abu Bakr bio u redovima Islamske države i aktivno pomagao teroristima u gradu Al-Bab u severnom delu provincije Alepo.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd