fbpx
Skip to main content
Vladimir Kostić

KOSTIĆ: Pobedu smo zamenili za sitne novčanice sopstvenih ugodnosti

Foto: Beta/ Miloš Miškov
Politička pobeda Kostićeve generacije usrušila se zbog sopstvenih interesa.

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić rekao je da je 5. oktobar 2000. godine bio “prva i jedina politička pobeda njegove generacije“ koju su zamenili za sitne ugođaje i sopstvenu ugodnost.

Vladimir Kostić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ali, ja i moja generacija smo posle toga tu političku pobedu razmenili u banknotama kompromisa i malih sitnih ugađanja koegzistencije za koju smo izgleda više brinuli, za razliku od parola koje smo 5. oktobra izvikivali – rekao je Kostić.

Prema Kostićevim rečima tako je zbog sopstvenih interesa propala mogućnost demokratije.

- U tom smislu, bojim se da smo veliku banknotu jedne moguće demokratske pobede razmenili za sitne novčanice sopstvenih ugodnosti. I tu ne izuzimam ni moju malenkost – zaključio je Kostić.

U skladu sa tim Srpska akademija nauka posle višegodišnje apstinencije pokušava da postane mesto na kome će se ukrštati različita mišljenja o budućnosti države i društva što je u uslovima velikih globalno-političkih promena potrebno svima.

Kostić je za predsednika SANU izabran pre godinu dana i tom prilikom je kazao da je važno da se prevaziđu podele u SANU jer su, kako je rekao, "samo kao celina zabrinutih i odgovornih ljudi potrebni narodu i ovoj državi, a van toga ne trebamo nikome".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd