Skip to main content
Marko Đurić

NAKON 20 SATI PREGOVORA: Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama!

Foto: Profimedia
Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da, posle 20 sati pregovora, sa Prištinom nisu dogovorena sva pitanja neophodna za dogovor o telekomunikacijama.

- Smanjen je broj tačaka neslaganja, ali naša strana nije dozvolila ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju - rekao je Đurić.

ZAKUVAO SE PROTEST, BLOKIRALI GRANICU: Protest kosovskih Albanaca na granici sa Crnom Gorom

On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadrzavanje dosadasnjih korisnickih brojeva. 

- Posebnu zahvalnost dugujem članovima naše delegacije, naročito rukovodstvu Telekoma Srbija koje je sa nama probdelo duge sate koji su bili napeti, neprijatni i teški - naglasio je Đurić. 

Mako Đurić
Foto: Profimedia

Očekuje da će se u doglednoj budućnosti razgovori o ovoj temi nastaviti i dodaje da je srpska delegacija izdržala i uvrede i pritiske i ostala posvećena pronalaženju kompromisa i odrzivih resenja. 

- Zahvaljujem i predstavnicima EU koji su doprineli tome da jedan broj otvorenih pitanja bude rešen - zaključio je Đurić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd