fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vulin otvara radionicu o prevenciji trgovine decom i mladima

Foto: Srbija Danas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće danas u Beogradu radionicu pod nazivom "Prevencija trgovine decom i mladima u obrazovanju", koja se realizuje u okviru projekta "Prevencija rizika od trgovine ljudima, dece i mladih u Srbiji".

Projekat je fokusiran na unapređenje kapaciteta sistema obrazovanja za preventivno i adekvatno delovanje u ovoj oblasti i na jačanje kompetencija stručnjaka u obrazovanju za blagovremeno prepoznavanje rizika od trgovine ljudima, saopštilo je resorno ministarstvo.

LAZANSKI O RUSKOJ VOJNOJ POMOĆI SRBIJI: Naša armija će postati SILA s kojom se niko neće šaliti!

Jedan od ciljeva projekta je i opredeljenje sistema obrazovanja da prevencija trgovine decom i mladima postane redovna aktivnost sistema, integrisana u godišnje razvojne planove u osnovnim i srednjim školama. Tendencija je da ovi sadržaji budu sastavni deo i određenih nastavnih predmeta, posebno u osnovnoj školi.

Projekat realizuje Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, uz finansijsku podršku UNITAS fonda i partnerstvo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd