Utorak 19. mar 2024.
zaposlenost u Nemačkoj

ANTISEMITIZAM SVE JAČI U NEMAČKOJ! Evo ko NAJVIŠE širi mržnju prema JEVREJIMA

Foto: Profimedia/ilustracija
Napadi i mobing nad pripadnicima jevrejske populacije su sve učestaliji

Slučaj učenika jevrejskog porekla, koji je morao da napusti školu zbog mobinga, koji su nad njim sprovodili muslimanski učenici, pokrenuo je novu raspravu o antisemitizmu u Nemačkoj koji u poslednje vreme beleži rast u toj zemlji.

NIJEDNA IH VODA VIŠE NEĆE OPRATI! I Rojters PIŠE o tužbi Srba, Roma i Jevreja protiv Hrvatske!

Hrvatska mora da nadoknadi 3,5 milijardi Srbima, Romima, i Jevrejima za nanetu štetu tokom rata!

Evakuisana škola u Čikagu: Jevrejima upućene pretnje bombama

Jevreji
Foto: Profimedia

- Ovo nije usamljeni slučaj. Uvek iznova se jevrejska deca u nemačkim školama napadaju i maltretiraju samo zato što su Jevreji. Nazvati nekoga Jevrejom je odavno postala uvreda u nemačkim školama - rekla je bivša predsednica Nemačkog jevrejskog saveta Šarlot Konobloh za lokalni nemački list.

Njen naslednik na toj poziciji Jozef Šuster založio se za "temeljnu istragu" kako bi se otkrili krivci za nemili slučaj u jednoj berlinskoj školi, iz koje su roditelji udaljili svog sina nakon dugotrajnog mobinga od muslimanskih kolega, mahom turskog i arapskog porekla. 

TRAMP KIVAN NA HRVATE?! Oni mrze Srbe i Jevreje, a SLAVE USTAŠTVO!

Muslimani u Sarajevu
Foto: Profimedia

- Treba istražiti da li je škola reagovala prekasno - rekao je Šuster za berlinski dnevnik "Tagešpil".

Kako se navodi, roditelji 14-godišnjaka školskoj upravi prebacuju da, uprkos brojnim pritužbama i upozorenjima, nije učinila ništa kako bi sprečila napade na njihovog sina. Šuster je apelovao na predstavnike muslimanskih zajednica u Nemačkoj da se aktivno odupru rastućem antisemitizmu u svojim redovima.

PONOVO PRETE JEVREJIMA! U Americi CVETA antisemitizam!

Jevreji, kapa
Foto: Profimedia

- Nedopustivo je da se u nekim džamijama u Nemačkoj otvoreno propagira mržnja prema Jevrejima i Izraelu - rekao je Šuster.

Ministarka obrazovanja savezne pokrajine-grada Berlina Sandra Šeres najavila je temeljnu istragu svakog slučaja antisemitizma u berlinskim školama. Uprava škole, u kojoj je, kako javljaju mediji, 75 odsto učenika stranog porekla, mahom turskog i arapskog, u međuvremenu je sprovela disciplinski postupak protiv optuženih učenika i udaljila ih s nastave.

PUPOVAC UPOZORAVA: Ustaštvo u Hrvatskoj je danas jače nego devedesetih godina

Nemački mediji pišu da se poslednjih godina beleži konstantno visok broj napada s antisemitskom pozadinom, a prema podacima iz 2015. godine zabeleženo je 1.366 takvih napada.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd