fbpx
Skip to main content
Džo Bajden

BAJDEN SE OBRATIO NACIJI PRED PRAZNIK: Novoizabrani predsednik poslao moćnu poruku Amerikancima (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/@ABC
Bajden je pozvao na jedinstvo nacije, u borbi protiv korona virusa

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden obratio se Amerikancima pred Dan zahvalnosti, pozivajući na jedinstvo nacije, u borbi protiv korona virusa ali i mimo toga, i izražavajući nadu da će "sumornu sezonu podela" zameniti doba jedinstva.

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

ARKTIK SE PRIBLIŽAVA KATASTROFI! Naučnici objavili neslavan rekord: Temperatura vrtoglavo raste (VIDEO)

ARKTIK SE PRIBLIŽAVA KATASTROFI! Naučnici objavili neslavan rekord: Temperatura vrtoglavo raste (VIDEO)

PILOT IMAO VELIKE MUKE: Posle ovakvog sletanja čovek može samo da prebledi (VIDEO)

PILOT IMAO VELIKE MUKE: Posle ovakvog sletanja čovek može samo da prebledi (VIDEO)

- Znam da je naša zemlja umorna od borbe. Moramo da imamo u vidu da smo u ratu sa virusom, ne jedni sa drugima. Ne jedni sa drugima. Ovo je trenutak kada moramo da budemo čvrsti, udvostručimo napore i ponovo se posvetimo... svi smo u ovome zajedno.

Pozivajući građane da praznik provedu u najužem krugu porodice ili prijatelja, bez putovanja i većih okupljanja, rekao je da će on i njegova supruga Džil slaviti Dan zahvalnosti samo sa ćerkom i zetom, dok će ostatak porodice takođe slaviti u malim grupama.

- Verujem da zaslužujete da čujete istinu od svog predsednika. Moramo da zaustavimo širenje virusa. Dugujemo to lekarima i bolničarkama i radnicima u prvim borbenim redovima. Dugujemo to svojim sugrađanima - poručio je Bajden.

Dan zahvalnosti je praznik kada se milioni Amerikanaca obično okupljaju sa porodicom a mnogi putuju avionom da bi to učinili. Ove godine, imajući u vidu infekcije Kovida 19 koje haraju širom zemlje, savezna vlada je pozvala ljude da ostanu kod kuće, prenosi "Glas amerike".

- Znam da možemo da pobedimo ovaj virus, i hoćemo. Život će se vratiti u normalu, obećavam vam. Ovo neće trajati zauvek - dodao je Bajden koji je priznao da su Amerikanci umorni od pandemije.

Novoizabrani predsednik takođe je govorio o nedavnim izborima, rekavši da Amerikanci ove godine takođe treba da budu zahvalni "na samoj demokratiji", nakon što su u rekordnom broju izašli na izbore u vreme pandemije.

- Naša demokratija je ove godine bila na probi. A ono što smo saznali je da su građani ove nacije bili na nivou zadatka - poručio je Bajden.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd