fbpx
Skip to main content
Džo Bajden i Vladimir Putin

BAJDENOVA KRAVATA PLAVA, PUTINOVA LJUBIČASTA: Zašto su baš OVE BOJE odabrali za istorijski sastanak? (FOTO)

Foto: Profimedia
Putinov izbor kravate stručnjaci nazivaju tradicionalnim, dok pastelna nijansa plave boje koju nosi Bajden pripada, kako kažu, dečjem asortimanu.

Ruski predsednik Vladimir Putin za razgovore u Ženevi izabrao je klasičnu ljubičastu kravatu, što može da ukazuje na odlučnost, dok je kravata predsednika SAD Džoa Bajdena previše svetla, ali to ne simbolizuje da mu je sastanak nevažan - možda ukazuje na želju za pridobijanjem sagovornika, kažu stručnjaci.

NE PRESTAJU NAPADI NA RUSIJU: Dve države tvrde da im je narušen vazdušni prostor

NE PRESTAJU NAPADI NA RUSIJU: Dve države tvrde da im je narušen vazdušni prostor

GOVOR TELA OTKRIO I VIŠE NEGO ŠTO TREBA: Kako su Putin i Bajden reagovali jedan na drugog tokom susreta (VIDEO)

GOVOR TELA OTKRIO I VIŠE NEGO ŠTO TREBA: Kako su Putin i Bajden reagovali jedan na drugog tokom susreta (VIDEO)

BAJDEN KAO DA JE DOŠAO NA PISMENU VEŽBU: U džepu sakoa sakrio "puškice", šta li piše na njima? (VIDEO)

BAJDEN KAO DA JE DOŠAO NA PISMENU VEŽBU: U džepu sakoa sakrio "puškice", šta li piše na njima? (VIDEO)

Sastanak između dvojice lidera najjačih zemalja na svetu održava se u Ženevi.

- Putin nosi ljubičastu kravatu, sa diskretnom šarom, koliko smo mogli da vidimo, ovo je prilično klasična opcija. Što se tiče boje, on vrlo često bira baš ovu boju. Ali ovaj izbor je veoma zanimljiv, jer je ljubičasta boja - kraljevska boja - kaže Tatjana Nikolajeva, savetnica za poslovni bonton za RIA novosti.

Nikolajeva je primetila da, pošto predsednik Ruske Federacije nikada nije primećen "sa carskim ambicijama", boja govori o njegovoj želji da na bilo koji način i do poslednje snage brani interese otadžbine.

Ljubičasta boja, ako je izabrana kao dodatak, a ne glavna boja, govori o originalnosti i kreativnosti osobe. Prisustvo crvenog snopa govori o odlučnosti, raspoloženju da dinamički, do kraja, brani svoje pregovaračke pozicije.

Albina Koglova, predsednica Nacionalnog udruženje stručnjaka za poslovnu etiku, bonton i protokol, nazvala je Putinov izbor kravate tradicionalnim.

Govoreći o boji Bajdenove kravate, primetila je da vredi spomenuti činjenicu da Amerika i Velika Britanija nisu svesne obavezne bordo kravate na važnim sastancima.

Konkretno, bivši američki predsednik Donald Tramp nosio je grimizne kravate, a njegov prethodnik Barak Obama nosio je plavu prugastu kravatu za inauguraciju.

Iz ovog razloga, u ovom slučaju, Bajdenova kravata "ni na koji način ne ukazuje na to da je sastanak uopšte manje važan ili nebitan", napominje ona.

Vladimir Putin i Džo bajden
Foto: Reuters

Što se tiče Bajdenove plave kravate, znate, za takav nivo sastanaka i dalje biraju tamniju kravatu. Činjenica da je to plava nijansa je, naravno, dobra, ali s druge strane, prilično lagana kravata nije dobra samo u smislu protokola, ovo smanjuje čvrstinu njegovom imidžu - smatra Nikolajeva.

Prema stručnjaku, ova pastelna nijansa plave boje pripada dečjem asortimanu. Prema njenom mišljenju, ovo je slučaj kada čovek, birajući kravatu, nije osećao previše samopouzdanja, demonstrira neku vrstu infantilizma.

Takođe je istakla da takva svetla nijansa može ukazivati na želju za pridobijanjem partnera, jer su svetle boje "manje zastrašujuće".

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd