fbpx
Skip to main content
Aleksandar Lukašenko

DOK ZAPAD PRETI, LUKAŠENKO "PEVA OD SREĆE" Beloruski predsednik ima ogroman razlog za veselje (FOTO)

Foto: Tanjug/AP
Lepe vesti za porodicu Lukašenko

Svadba Viktorije Lukašenko (23), najstarije unuke predsednika Belorusije, ovog vikenda je u centru medijske pažnje u Minsku.

Letnja ponuda koja se ne odbija! Grčka hoteli: 7 polupansiona već od 525€

Letnja ponuda koja se ne odbija! Grčka hoteli: 7 polupansiona već od 525€

BRITANCI HUŠKAJU NA NOVI RAT: Umešali se u sukob koji se njih ni najmanje ne tiče

BRITANCI HUŠKAJU NA NOVI RAT: Umešali se u sukob koji se njih ni najmanje ne tiče

TRUDNU ALEKSANDRU MUŽ BRUTALNO TUKAO: Oteo je i pržio peglom! U jezivom napadu izgubila bebu

TRUDNU ALEKSANDRU MUŽ BRUTALNO TUKAO: Oteo je i pržio peglom! U jezivom napadu izgubila bebu

Interesovanje novinara je veće jer je pres služba Aleksandra Lukašenka objavila fotografiju sa svadbe, ali je "zaboravila" da saopšti ko je plavokosi mladoženja i čime se bavi. Ali zato beloruski novinari pišu da je suprug Lukašenkove unuke sigurno dobro proveren.

Informativna služba predsednik Belorusije imala je za potrebu da odmah demantuje one koji su požurili da pišu kako je tobože na svadbi bilo oko 400 zvanica. Međutim, porodica Lukašenko je organizovala svadbu za uži  krug rodbine i prijatelja, pa je na slavlju bilo oko 70 ljudi. Svadba je bila u jednom  manjem restoranu.

Na fotografiji na kojoj deda Aleksandar Lukašenko čestita mladencima brak, fotografi su ga snimili iz rakursa da se ne vidi  ime njegovog zeta. Lukašenko glavom zaklanja prvi deo imena mladoženje. U kratkom govoru deda Lukašenko je kazao mladencima da  oni sada pišu svoju privatnu istoriju.

Viktorija Lukašenko
Viktorija Lukašenko
Foto: Youtube/Printscreen/Kirov News

Viktorija je ćerka najstarijeg Lukašenkovog sina Viktora (46), koji inače ima četvoro dece. Osim  Viktorije ima i mlađu ćerku Valeriju i sinove Aleksandara i Jaroslava.

Inače, Viktorija je kao desetogodišnjakinja glumila u beloruskom filmu "Na leđima crnog  mačka". Novinari u Minsku tvrdili su tada da su devojčicu  dovozili na snimanje pod pojačanom pratnjom. Dve godine kasnije pojavila se u ruskom serijalu "Gatanje pri svećama".

Iako talentovana za glumu, posle završetka prestižne gimnazije u Minsku Viktorija je odlučila da studira Međunarodne ekonomske odnose na Beloruskom državnom univerzitetu. Novinari u Minsku tvrde da je jedan od hotela nazvan po Viktoriji.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko
Foto: Profimedia/ilustracija

Lukašenko ima tri sina, drugi - Dmitrij (41) ima tri ćerke, a najmlađi Nikolaj (16) se školuje. Nikolaj koga od milja zovu Kolja je sadam godina mlađi od slavljenice  Viktorije. Kolja je Lukašenkov sin iz drugog braka. Koljina majka je lekar, ali ona i Lukašenko ne žive zajedno. Javnost najviše zna o Nikolaju, koga Lukašenko stalno vodi kad ide na putovanja.

Bez obzira na sve češće pretnje i sankcije koje donosi Zapad, porodica Lukašenka u Belorusiji živi normalno i ne osvrće se na ono što pričaju o njemu u inostranstvu.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd