Skip to main content
rusija i bugarska

BUKTI RAT MOSKVE I SOFIJE: Rusija razmatra mogućnost zatvaranja ambasade u Bugarskoj, oglasio se i Peskov

Foto: Profimedia
Ruski ambasador u Bugarskoj Eleonora Mitrofanova izjavila je da će zatražiti od Moskve da zatvori Ambasadu u ovoj zemlji nakon što je ignorisan njen apel bugarskim vlastima da promene odluku o proterivanju 70 članova ruskog diplomatskog osoblja.

Mitrofanova je u saopštenju upućenom bugarskom narodu rekla da će zatvaranje Ambasade Rusije neizbežno dovesti do zatvaranja Ambasade Bugarske u Rusiji.

Odlazeći bugarski premijer Kiril Petkov objavio je ranije odluku o proterivanju 70 članova ruskog diplomatskog osoblja zbog sumnji na špijunažu.

Mitrofanova je juče istakla da je ta odluka "neprijateljski korak bez presedana" i zatražila od Sofije da ju poništi do danas u podne.

Prema njenim rečima, ukoliko se to ne desi, ona će zatražiti od Moskve da razmotri potpuno ukidanje fizičkog diplomatskog prisustva Rusije u Bugarskoj.

Pitanje mogućnosti zatvaranja ruske ambasade u Bugarskoj razmotriće Ministarstvo spoljnih poslova, ako bude potrebno izvestiti i predsednika, rekao je za RIA Novosti pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd