Utorak 19. mar 2024.
Džamal Kašogi

ČINE SVE DA ZAKOPAJU ISTINU: Misteriozna smrt specijalca koji je učestvovao u ubistvu Kašogija (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Jedan od 15 specijalnih agenata Saudijske Arabije, koji su u Turskoj osumnjičeni za surovo ubistvo novinara Džamala Kašogija, iznenada je poginuo u saobraćanoj nesreći, objavio je turski dnevnik "Jeni šafak".

Jedan od onih koji znaju istinu o zločinu je ućutkan. Mešal Albostani, poručnik specijalnih jedinica Kraljevskog vazduhoplovstva saudijske vojske, stradao je u svojoj zemlji u saobraćajnoj nesreći, o kojoj turski mediji ne donose više detalja.

PUTINA pitali da prokomentariše odnos sa SAD, a on ODGOVORIO VICEM! (VIDEO)

On je doputovao u Tursku u okviru grupe od 15 specijalaca. Na dan nestanka Kašogija, Albostani je odseo u hotelu "Viondhem grand" i napustio Istanbul istog dana privatnim letom. Istražitelji pretpostavljaju da je u diplomatskom prtljagu saudijskih specijalaca bilo i raskomadano telo Džamala Kašogija.

List "Jeni šafak" preneo je da je nestali saudijski novinar mučen i ubijen u saudijskom konzulatu, gde je otišao 2. oktobra, otkad mu se gubi svaki trag.

List je opisao audio-snimak o navodnom ubistvu Hašogija, na kom se čuje glas saudijskog generalnog konzula koji je rekao: "Uradite to negde drugde jer ću imati nevolje". Turski list je dodao da su Saudijci mučili Kašogija.

SAD U STRAHU OD PUTINA! Rusi u 40 BUNKERA skladište oružje koje AMERE može da zbriše sa LICA ZEMLJE! (FOTO)

Šef američke diplomatije Majk Pompeo doputovao je danas u Tursku na razgovore sa zvaničnicima o Kašogiju. Pompeo je pre Ankare posetio Rijad, gde je razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom i njegovim sinom, prestolonaslednikom Muhamedom ben Salmanom.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd