fbpx
Skip to main content
Napad na vojnu bazu u Americi

DEVOJKE, OPREZ, ovako vas PRATE! "Dobro PROVERITE SVOJE TORBE i čuvajte se!" Izazvala buru na društvenim mrežama otkrićem...

Foto: Twitter/Printscreen
Jedna devojka objavila je upozorenje za sve pripadnice lepšeg pola, kada je u svojoj torbi pronašla uređaj za praćenje nakon večeri provedene u restoranu.

Korisnica „TikToka“ Šeridan Elis je u postu, koji je do sada pregledan više od milion puta, ispričala kako je otkrila uređaj kompanije „Tajl“ trenutak pre nego što je napustila rođendansku žurku svoje prijateljice, piše "Jahu njuz".

NETANIJAHU OD DANAS NA ČELU OPOZICIJE: Obećao je povratak na vlast u velikom stilu, ima poruku za narod i "opasnu vladu"

NETANIJAHU OD DANAS NA ČELU OPOZICIJE: Obećao je povratak na vlast u velikom stilu, ima poruku za narod i "opasnu vladu"

REGRUT ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG TETOVAŽE NA INTIMNOM DELU TELA: Nećete verovati šta je odlučio da nacrta

REGRUT ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG TETOVAŽE NA INTIMNOM DELU TELA: Nećete verovati šta je odlučio da nacrta

PRONAĐENO TELO PETNAESTOMESEČNOG DEČAKA: Tužan kraj - potvrđen identitet bebe koja se utopila sa porodicom (VIDEO)

PRONAĐENO TELO PETNAESTOMESEČNOG DEČAKA: Tužan kraj - potvrđen identitet bebe koja se utopila sa porodicom (VIDEO)

Američka kompanija „Tajl“ proizvodi trekere koji se obično kače na putne torbe ili ključeve. Zahvaljujući njima, vlasnici preko aplikacije mogu da uđu u trag svom vlasništvu ukoliko ga izgube ili zaborave gde su ga ostavili. Ako je stvar sa trekerom u blizini, uređaj se oglašava glasnom zvonjavom.

Šeridan je ispričala kako obično ne nosi torbu sa sobom, ali da je odlučila da je ponese zbog žurke jer je morala u nešto da stavi dekoracije.

- Na kraju večeri, raščišćavala sam svoju torbu i pronašla ovo – rekla je na snimku pokazujući uređaj u obliku kvadrata.

- Ako ne znate šta je ovo, to je "Tajl". Ne znam kako je dospeo u moju torbu. Odmah sam mu izvadila bateriju, da ne brinete, ali da... Proverite svoje torbe i čuvajte se – poručila je Šeridan.

Postoji mogućnost da je treker prosto greškom završio u njenoj torbi, ili nekako upao u nju, ali takođe postoji verovatnoća da ga je neko ubacio kako bi pronašao njenu lokaciju.

- To je verovatno neko koga poznaješ -  zaključio je jedan korisnik „TikToka“ u komentarima koji su usledili.

Šeridan je objasnila da nije zvala policiju jer nije sigurna kad je uređaj završio u njenoj torbi, a nije želela da vrati bateriju ponovo u njega. Samo je želela da iznese svoje upozorenje u javnost. Neki su je, međutim, savetovali da svakako prijavi incident.

„Policija definitivno može da otkrije ko je to kupio i ko je učitao aplikaciju registrovanu na uređaj. Idi u policiju. Ovo je zastrašujuće“, savetovao ju je jedan korisnik.

Drugi je istakao da "Tajls" radi sa telefonima koji koriste "Blutut" pa nema načina da neko pronađe njenu lokaciju van određenog dometa signala.

- Čudno, ali ne i opasno - ocenio je jedan "TikToker".

Većina je, ipak, bila uplašena.

- Još jedna stvar za sve nas žene da brinemo oko nje - napisala je jedna korisnica.

- Zašto su muškarci ovakvi?, zavapila je druga.

Ovaj incident izgleda da je prvi svoje vrste u modernoj istoriji, pa stoga verovatno nije deo nekog jezivog trenda proganjanja, zaključuje "Jahu njuz", dodajući da bez obzira nije loša ideja proveriti šta sve imate u torbi pre nego što se vratite kući nakon izlaska.

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd