fbpx
Skip to main content
Vei Fenghe

DONETA ODLUKA! Kina spremna za OSLOBODILAČKI RAT, oružane snage IMAJU SAMO JEDAN CILJ

Foto: Profimedia/ilustracija
Na konferenciji, koju je u subotu u Pekingu organizovala vladajuća Komunistička partija Kine, vlada i vojni zvaničnici raspravljali su o problemima u Južnom Kineskom moru i sadašnjim odnosima Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Kineski mediji prenose da će se situacija u Južnom kineskom moru tokom naredne godine dodatno zaoštriti, a jedan viši vojni zvaničnik izjavio je da Kina treba da bude spremna da napadne brodove Američke ratne mornarice, ukoliko SAD povrede kineske "teritorijalne vode".

Putin otkrio spomenik velikom piscu: Solženjicin je bio pravi patriota (VIDEO)

Kako prenosi "Global tajms", glasilo Komunističke partije Kine, Daj Su, predsednik Instituta za pomorsku bezbednost i saradnju i general-pukovnik vazduhoplovnih snaga Narodne Republike Kine izjavio je:

- Ukoliko američki ratni brodovi ponovo prodru u kineske vode, predlažem da pošaljemo dva ratna borda: jedan da to zaustavi, a drugi da napadne... Nećemo dopustiti da američki ratni brodovi remete mir u našim teritorijalnim vodama.

Kineska vojska
Foto: Profimedia/ilustracija

Podsećajući na učestale operacije "Sloboda navigacije" (FONOP), koje SAD izvode u Južnom kineskom moru, Daj je rekao da ne razume zašto se Kinezi boje primene vojne sile kao odgovora na takve aktivnosti.

Nedavno su SAD uputile dva vojna broda u Tajvanski prolaz, četiri dana nakon tajvanskih izbora u novembru, koji su izazvali uznemirenost među mnogim zvaničnicima u Pekingu.

Govoreći o Tajvanu, Daj je izrazio očekivanje da će tenzije u Južnom kineskom moru i dalje rasti i istakao da Kina ne treba da se plaši sukoba.

Kineska vojska
Foto: Profimedia

Određena vrsta provokacije u Južnom kineskom moru mogla bi da prisili Kinu na vojnu akciju protiv Tajvana.

TRAMP SE OGLASIO NA "TVITERU": Imali smo veoma korisne razgovore s Kinom! Očekujte VAŽNA SAOPŠTENJA! (FOTO)

- To bi ubrzalo naše ujedinjenje s Tajvanom... Treba da se spremimo i sačekamo. Kada se pojavi strateška prilika, treba da budemo spremni da preuzmemo kontrolu nad Tajvanom - rekao je Daj, dodavši da će pojačane tenzije biti "sama početak rata za oslobođenje Tajvana".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd