fbpx
Skip to main content
Beskućnik, prosjak

DVA DEČAKA PRETUKLA BESKUĆNIKA NASMRT: Tražili od Petra (58) da prosi i da im da novac za slatkiše!

Foto: Shutterstock
Umirao je u teškim mukama

Dva ukrajinska dečaka od 12 do 13 godina pretukli su nasmrt beskućnika jer je odbio da prosjači na ulici i da im da novac za slatkiše. Dva dečaka su ubila beskućnika zbog odbijanja da prosjači i da im preda novac, navela je policija.

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

NAPADNUTA POLICIJA INDONEZIJE: Pucnjava u sedištu Agencije, jedna osoba ubijena!

NAPADNUTA POLICIJA INDONEZIJE: Pucnjava u sedištu Agencije, jedna osoba ubijena!

PUTINU DATO ZELENO SVETLO: Otvoren mu je put ka novoj kandidaturi i trećem mandatu predsednika Rusije

PUTINU DATO ZELENO SVETLO: Otvoren mu je put ka novoj kandidaturi i trećem mandatu predsednika Rusije

Prema izveštajima, osumnjičeni, koji nisu imenovani, pretukli su Petra Balika (58) nekoliko sati pre nego što je umro u sporoj agoniji. Divljački napad dogodio se u gradu Izmailu, na jugu Ukrajine, nakon što su mladići odveli bezazlenog čoveka na pusto mesto, saopštila je policija.

Dvojac je navodno napao Baliku nedaleko od lokalnog Labudovog jezera nakon što se uverio da nikoga nema u blizini. Na policijskom video snimku se vidi dete, za koje se veruje da je jedno od osumnjičenih, koje otkriva detalje napada:

- Naterali smo ga da ide sa nama do trske i udarili ga u lice. Pao je na zemlju. Počeli smo da ga šutiramo nogama po stomaku i po celom telu. Tada smo pronašli palice i pretukli ga njima.

Golo i unakaženo mrtvo telo žrtve pronašao je lokalni stanovnik, koji je šetao svog psa, u ranim jutarnjim satima 28. marta. Šokirani čovek nazvao je hitne službe i pregledi su pokazali da nijedno rebro žrtve nije ostalo netaknuto.

Forenzičar je rekao da je Balika umro od višestrukih traumatičnih povreda glave i stomaka nakon što je satima bio izložen nasilnom premlaćivanju.

- Njegova smrt bila je spora i bolna - rekli su stručnjaci.

Policija i forenzičari tek treba da saznaju u koju svrhu su navodne ubice skinule svu odeću sa svoje žrtve. Na snimku se čuje mlađi osumnjičeni kako objašnjava motiv zločina detektivu rekavši:

- Prišli smo mu i rekli mu da traži nešto novca od prolaznika. Taj novac nam je trebao da kupimo slatkiše. Odbio je da nam ispuni zahtev.

Hapšenje člana Medžlisa
Foto: Profimedia

Službe za sprovođenje zakona istražuju slučaj kao "namerno nanošenje teške telesne povrede koja je rezultirala smrću".

- Prema dokazima pronađenim na mestu događaja, beskućnika su ubila dva osumnjičena, starosti od 12 i 13 godina - rekao je portparol policije.

Osumnjičeni nisu navršili 14 godina kako bi krivično odgovarali u Ukrajini. Razume se da su ih pustili kućama nakon što su detektivi dokumentovali njihova priznanja.

Sud će odlučiti da li će ih smestiti u pritvor za maloletnike koji su počinili teška krivična dela za vreme trajanja istrage. Lokalno tužilaštvo kaže da će tražiti od suda da primeni prinudne vaspitne mere na osumnjičene ako se dokaže njihova krivica.

Petar Balika, u prošlosti automehaničar, bio je poznat kao bezazlena i društvena osoba i živeo je u napuštenom pozorištu u centru grada. Lokalna omladina stvorila je Instagram stranicu na kojoj su objavili njegove slike, nazivajući ga "gradskim orijentirom".

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd