fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

"EPSTAJN VAS JE UPOZNAO SA DONALDOM TRAMPOM?" Šok na suđenju pedofilu - žrtva iskazom zaledila sudije

Foto: Profimedia
Jedna od četiri žene koje kažu da ih je Gilen Maksvel "uhodavala" za seks, svedočila je juče da ju je osuđeni pedofil, pokojni milijarder DŽefri Epstajn odveo da upozna Donalda Trampa kada je imala samo 14 godina.

Svedočeći na suđenju Gilen Maksvel u Njujorku, žena koja je zbog osetljivosti slučajeva označena pseudonimom "Džejn", rekla je na unakrsnom ispitivanju da je bivšeg predsednika SAD-a upoznala 1990-ih godina u Mar-a-Lagu, njegovom odmaralištu u Palm Biču na Floridi, prenosi NBC. Džejn nije navela nikakvo nedolično ponašanje Trampa i nije ulazila u detalje zašto je bila u letovalištu.

"UVEK ISTI CIRKSU" Makron nazvao Džonsona klovnom - teške uvrede pale tokom posete Hrvatskoj

"UVEK ISTI CIRKSU" Makron nazvao Džonsona klovnom - teške uvrede pale tokom posete Hrvatskoj

PACIJENTU AMPUTIRALI POGREŠNU NOGU: Otkrili tek na rutinskoj zameni zavoja, pa mu odsekli i drugu

PACIJENTU AMPUTIRALI POGREŠNU NOGU: Otkrili tek na rutinskoj zameni zavoja, pa mu odsekli i drugu

MOŽDANI UDARI POSTAĆE PROŠLOST? Revolucija u pronalaženju novih lekova - naučnici uradili "nemoguće"

MOŽDANI UDARI POSTAĆE PROŠLOST? Revolucija u pronalaženju novih lekova - naučnici uradili "nemoguće"

- Epstajn vas je upoznao s Donaldom Trampom, zar ne? - upitala je Lora Meninger, advokat Maksvelove.

Džejn je takođe priznala da je 1998. učestvovala na takmičenju lepote "Mis Tin SAD", koji je bio povezan s Trampom. Nije odmah bilo jasno je li to bilo pre ili nakon sastanka u Mar-a-Lagu. NBC NJuz" obratio se Trampovom portparolu da bi saznao da li se seća bivši predsednik, koji je svojevremeno nazvao Epstajna "sjajnim čovekom", da li je upoznao Džejn. Do objave njihovog teksta nije bilo odgovora. Nakon Epstajnovog hapšenja 2019. godine, Tramp je novinarima rekao da "nije Epstajnov obožavatelj".

Maksvel, 59-ogodišnja bivša Epstajnova pomoćnica, optužena je da je ciljano tražila ranjive devojke i mlade žene pa ih "uhodavala" za seks s Epstajnom i drugim moćnim muškarcima. Na suđenju za pomaganje Epstajnu u regrutovanju i zlostavljanju DŽejn i tri druge maloletne devojke, uglavnom tokom 1990-ih, Maksvel je odbacila sve optužbe i izjasnila se da nije kriva za šest optužbi koje su podignute protiv nje. Advokati Maksvelove tvrde da je savezni tužitelji "žrtvuju" jer ne mogu da sude Epstajnu, osuđenom seksualnom prestupniku koji se obesio u pritvoru na Menhetnu prije dve godine dok je čekao suđenje za seksualnu trgovinu, dok kamere nisu radile a čuvari su spavali.

Epstajn je redovno zlostavljao

Džefri Epstajn
Džefri Epstajn
Foto: Profimedia

Tvrdnju da je Maksvel nepravedno meta progona, ponovili su i njeni brat i sestra. U sredu su u sudnici bili njena sestra Izabel i brat Kevin. Otkriće da se Džejn razišla sa Trampom došlo je dan nakon što je u detalje svedočila o tome kako ju je Maksvel navodno učila kako da "masira" i seksualno zadovoljava Epstajna.

DŽejn je takođe svedočila da ju je Epstajn redovno zlostavljao i da je učestvovala u orgijama koje su uključivale i Maksvel i Epstajna u njegovim raskošnim domovima u Palm Biču na Floridi i NJujorku, kao i na njegovom ranču u Novom Meksiku. DŽejn je seks s Epstajnom opisala kao "ljubljenje, oralni seks koji su pružali jednom drugom, jednostrani oralni seks i potpuni snošaj".

- Jeste li uvežbali svoje svedočenje za direktno ispitivanje? - upitao je u jednom trenutku advokat Maksvelove.

- Ne -odgovorila je DŽejn.

Advokat je zatim pokazala pismo zahvalnosti Epstajnu, koje je uključivalo i frazu "You rock my world" (Ti pomeraš moj svet) i pitala DŽejn da li je ona to napisala.

- Da, neprijatno - odgovorila je Džejn.

Ranije na suđenju, Džejn je svedočila da je još uvek oplakivala smrt svog oca kad su se Maksvel i Epstajn sprijateljili s njom dok je imala samo 14 godina. Rekla je da se Maksvel prema njoj ponašala kao starija sestra, a istovremeno ju je mamila u svet seksualne trgovine.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd