fbpx
Skip to main content

Evo gde je završila "Satanina nevesta" posle lansiranja! Lazanski objasnio zašto Putin testira "Avangard" (VIDEO)

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je da Rusija želi da testira nove rakete kako bi kompenzovala eventualno postavljanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi

- Američko izlaženje iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa ruši kompletnu arhitekturu svih dosadašnjih ugovora o nuklearnom oružju.  

Prvi snimak lansiranja moćnog "Avangarda": Putinova "satanina nevesta" demonstrirala RUSKU SILU (VIDEO)

On je dodao da će biti velika diskusija između evropskih zemalja koje mogu biti potencijalna meta "raketa" i Amerikanaca u slučaju eventualnog sukoba Rusije i SAD, komentarišući izjavu nemačkog ministra spoljnih poslova Hajka Masa da će se Nemačka suprotstavljati raspoređivanju raketa srednjeg dometa sa nuklearnim bojevim glavama u Evropi, ako se raskine Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. 

miroslav-lazanski
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Lazanski misli da "Avangard" verovatno, posle lansiranja, završi na Kamčatki, ali da, s obzirom na to da se radi o testiranju, "Avangard", koga britanci zovu "Satanina nevesta", nema bojevu glavu. 

Rusija uspešno testirala "Sataninu nevestu"! Putin izdao naredbu, a onda je "Avangard" pokazao MOĆ (VIDEO)

Vojni komentator kaže da Rusi nju ne "spuštaju", već žele da pogode cilj. 

- Ona ide da pogodi cilj i testira se njena brzina, a s obzirom na to da se radi o testiranju, ona, naravno, nema bojevu glavu. Verovatno na kraju završi na Kamčatki - rekao je Lazanski. 

Ruski predsednik je u martu najavio novo oružje, uključujući i "Avangard", te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara.

Putin tvrdi da "Avangard", koji je u martu predstavljen kao deo novog talasa atomskog oružja, ne može biti presretnut.

- "Avangard" ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta - izjavio je Putin.

BONUS VIDEO: Ovo je rusko oružje od kojeg strepi i Amerika

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd