Skip to main content
laboratorija

EVROPI PRETI PANDEMIJA! Posledice će biti STRAŠNE, evo šta je GLAVNI UZROK

Foto: Profimedia/ilustracija
U godinama koje dolaze Berlinu i Varšavi preti opasnost od izbijanja agresivne epidemije malih boginja, a sve zbog situacije koja može da se uporedi sa onom u holandskom "biblijskom pojasu", upozoravaju naučnici.

Reč je o holandskoj regiji u kojoj žive ortodoksni protestanti gde velike epidemije malih boginja izbijaju svakih 12 godina. Stopa vakcinacija je niska, a procenat obolelih odraslih osoba visok.

Ovo je MONSTRUM koji je napravio dete ženi u vegetativnom stanju! Jedan detalj njegovog života IZAZIVA NEVERICU

Poljski stručnjaci sada upozoravaju da je stopa vakcinacija u Berlinu i Varšavi, kao i "drugim urbanim mestima" niska. Oba milionska grada beleže veliki priliv imigranata - što je faktor rizika, jer se pojedine migrantske zajednice mnogo ređe vakcinišu.

vakcina
Foto: Profimedia/ilustracija

Dr Baroš Lisovski, član naučnog tima sa Medicinskog fakulteta Jagelonskog univerziteta u Krakovu, kaže da se virus neprekidno razvija i postaje sve opasniji, te upozorava da je neophodno sveobuhvatno vakcinisanje ukoliko ne želimo da se vratimo u "srednji vek".

UN pokreću međunarodnu istragu zbog likvidacije Džamala Kašogija

U Varšavi, gde živi pet odsto ukupnog stanovništva Poljske, pokret protiv vakcinisanja munjevito se širi, pa je broj vakcinisanih pao ispod kritičnih 95 odsto, upozoravaju stručnjaci.

Hirurzi, bolnica, operacija
Foto: Profimedia/ilustracija

Dr Lisovski i njegove kolege procenjuju da u Varšavi ima oko 8.000 nevakcinisane dece školskog uzrasta. Veliki broj stranaca dolazi iz Ukrajine, gde je stopa vakcinacija pala na 50 odsto. Tom broju treba dodati još oko 10.000 dece iz Ukrajine koja verovatno nisu vakcinisana - ukupno 18.000, što je blizu broja od 25.000, koliko je u "biblijskom pojasu" bilo dovoljno da izazove epidemiju.

Spasioci počeli spuštanje do dečaka zarobljenog u rupi na 110 metara dubine! CEO SVET SE NADA ČUDU

U Berlinu, koji ima 3,5 miliona stanovnika, epidemija malih boginja izbila je 2015, sa 1.243 zabeležena slučaja. Prema tvrdnjama naučnika, i nju su podstakli roditelji koji se protive vakcinaciji, uključujući i nevakcinisane imigrante i izbeglice iz zemalja poput Sirije i sa teritorija bivše Jugoslavije.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd