fbpx
Skip to main content
Pariz

FRANCUSKA NA RUBU KATASTROFE! Pariz u PLAMENU, MRTVI I RANJENI širom grada, moguće i vanredno stanje

Foto: Profimedia
Francuski predsednik Emanuel Makron mogao bi da otkaže najavljenu posetu Srbiji, zakazanu za 5. i 6 decembar, zbog masovnih nereda koji danima tresu "grad svetlosti".

Najmanje troje mrtvih, 133 povređenih i milionska materijalna šteta, dosadašnji je epilog višednevnih protesta "Žutih prsluka" širom Francuske.

NEVERICA U PARIZU! Policajci skinuli svoje šlemove, narod to pozdravio aplauzom (VIDEO)

Naime, francuski građani revoltirani poskupljenjem goriva izašli su na ulice većih gradova, inače već dugo nezadovoljni ekonomskom politikom koju vodi njigov predsednik. Najveći neredi ipak su zabeleženi u Parizu.

Makron je danas zatražio od premijera Eduarda Filipa da se sastane s liderima najvećih političkih stranaka i predstavnicima Pokreta "Žuti prsluci" koji su organizovali proteste zbog povećanja cena goriva, kako bi razmotrili mogućnosti za izlazak iz sadašnje krize.

UNIŠTENA TRIJUMFALNA KAPIJA U PROTESTIMA U PARIZU: Napoleonu odrubljena glava, šteta milionska (FOTO)

Zbog haosa koji vlada u Parizu, razmatra se i uvođenje vanrednog stanja, ne bi li se sprečilo ponavljanje jednog od najvećih nereda u poslednjih desetak godina, rekao je juče portparol francuske vlade Benžamin Grivo.

U nadi da će se neredi umiriti, ali i da će se demonstranti pomiriti sa visokim cenama goriva, vlada je pozvala "miroljubive demonstrante" da sednu za pregovarački sto. Ipak, građani Pariza ne daju znake zainteresovanosti za kompromise.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd