fbpx
Skip to main content
Scena iz filma Zola

JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Priča o blogerki koja je prevarena na najgori način postala je INTERNET ČUDO

Foto: Profimedia
Zolina priča postala je internet čudo pre šest godina

- Da li želite da saznate zašto smo ja i ova ku*ka ovde nagrabusile? Duga je priča, ali napeta - ovim rečima je započela kultni tviter tred (serija kratkih objava koje se nadovezuju jedna na drugu i daju širi kontekst inicijalnoj objavi) Azije Zola King, blogerka i bivša egzotična plesačica 27. oktobra 2015. godine.

BEG PRED ODMAZDOM TALIBANA: Amerikanci užurbano pripremaju preseljenje avganistanskih prevodioca i saradnika

BEG PRED ODMAZDOM TALIBANA: Amerikanci užurbano pripremaju preseljenje avganistanskih prevodioca i saradnika

JAK ZEMLJOTRES U INDONEZIJI: Udario snagom od 5.9 stepeni po Rihteru

JAK ZEMLJOTRES U INDONEZIJI: Udario snagom od 5.9 stepeni po Rihteru

BORBA SA VATRENOM STIHIJOM NE PRESTAJE! Gorelo na 125 mesta u Turskoj, broj preminulih samo raste

BORBA SA VATRENOM STIHIJOM NE PRESTAJE! Gorelo na 125 mesta u Turskoj, broj preminulih samo raste

Duhovita, aktuelna i na momente neprijatna Zolina priča postala je internet čudo pre šest godina. Zola nije ni sanjala da će njen Tviter tred postati film, ali i knjiga u međuvremenu.

Priča koja se sastoji od 148 tvitova opisuje događaje u toku i nakon poslovnog puta koji je akterka priče preživela sa devojkom koju je nazvala Džesikom.

Naime, duhovita, britka, napeta i dramatična priča odmah je privukla pažnju scenaristkinje Ave Duvernaj koja je želela da se Zolina priča ekranizuje. Želja se ostvarila jer je ove godine objavljen film zasnovan na tvitovima pod nazivom "Zola".

Jednog popodneva u martu 2015. godine Zola, koja je bila konobarica u restoranu, upoznala je plavokosu Džesiku koja će joj promeniti život. Razmenile su nekoliko rečenica, komplimenata i Zola je dobila ponudu da izvodi egzotični ples u striptiz barovima. Plavokosa devojka i Afroamerikanka bile su klupska senzacija i sve bi ostalo kako jeste da Džesika nije ponudila Zoli da otputuju na Floridu, jer, kako ju je ubedila, postoji gazda koji naplaćuje 5.000 dolara za jedan nastup.

Priča postaje više nego sumnjiva i zastrašujuća nakon Džesikinih nasrtaja, posle nastupa na kome nisu zaradile obećeno, da napravi nekoliko zajedničkih toples fotografija sa Zolom. Kako se ispostavilo, ovo je bio jedan od zlokobnih načina da se junakinja priče uplete u prostituciju bez pristanka i znanja.

film Zola
film Zola
Foto: Profimedia

- Pokušala je da me ubedi da to radi zbog svog deteta, čak sam i poverovala da je žrtva. Nikad nisam bila svedok seks trafikinga. Ideja da će žena drugu ženu da uplete u tako nešto je za mene nepoznata teritorija. Bila je nepoznata sve dok se nije desilo. Odmah mi je bilo jasno da mi nije prijatelj, niti da mi je želela dobro. Postala sam meta - rekla je Zola.

Zola koja je odbila Džesikinu igru u kojoj bi za dodatni novac "provela noć" sa nekoliko muškaraca u nizu, ali, iz empatije prema Džesiki, morala je da stoji na ulaznim vratima hotelske sobe i da čuva stražu dok Džesika ne završi sve što je obećala klijentima.

Problemi su nastali kada se akterka priče obračunala sa Džesikom, njenim cimerom i pimpom koji su pokušali da je iskoriste. Iako je izvukla "živu glavu", manipulativna devojka koja je uvalila u neprijatnu situaciju je još jednom želela da zna da li su prijateljice. Zola je kratko odgovorila: "Neću da te vidim više nikada".

Čitava priča Azije Zole King je napisana, a kasnije pretvorena u film, u želji da se skrene pažnja kako vrlo lako šarmantni pojedinci mogu da vam naprave pakao od života, ako su im namere loše.

Džesikin pimp kojeg su svi znali kao Zi u februaru 2017. godine osuđen je na 16 godina zatvora zbog podvođenja i seks trafikinga.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd