fbpx
Skip to main content
doktor

HOROR U KOVID BOLNICI: Uhapšen lekar zbog svojih jezivih zločina, namerno je ubijao svoje pacijente (FOTO)

Foto: Shutterstock
Osim ubistava, doktoru se stavlja na teret i falsifikovanje zdravstvenih kartona njegovih žrtava

Italijanski lekar Karlo Moska (47) uhapšen je pod sumnjom da je u bolnici u Lombardiji ubio najmanje dva pacijenta obolela od koronavirusa tokom prvog talasa pandemije u martu. Kako je dosadašnja istraga pokazala, on je obolelima od korone dao smrtonosne doze anestetika, a policija istražuje još tri sumnjiva smrtna slučaja na odeljenju koje je vodio dr Moska.

U petak je Red day! Da li znate šta to znači i šta treba da uradite na taj dan?

U petak je Red day! Da li znate šta to znači i šta treba da uradite na taj dan?

PREOKRET U PROIZVODNJI FAJZEROVE VAKCINE: Sklopili ugovor sa jednom velikom farmaceutskom kućom!

PREOKRET U PROIZVODNJI FAJZEROVE VAKCINE: Sklopili ugovor sa jednom velikom farmaceutskom kućom!

HEROJSKI ČIN MAJKE SPASIO DETE: Hrabra žena zaštitila sina svojim telom kada je napadač zapucao (VIDEO)

HEROJSKI ČIN MAJKE SPASIO DETE: Hrabra žena zaštitila sina svojim telom kada je napadač zapucao (VIDEO)

Prema navodima italijanskih medija, u aprilu je podneta anonimna prijava protiv dr Moske, nakon čega je tužilaštvo pokrenulo istragu. Policija je u doktorovom telefonu našla poruke na Vocapu kojima je pokušao da nagovori medicinske sestre sa svog odeljenja da ga zaštite i usklade priču s njim.

- Nakon što je pokrenuta istraga, dr Moska je tražio od sestara da istražiteljima daju lažne izjave kako bi ga zaštitile. Sestre su kasnije u međusobnim prepiskama doktora opisale kao "ludog Mosku" - piše italijanska štampa.

Kako se dodaje, policija je i u telefonima medicinskih sestara nalazila prepiske o dr Moski.

- Jedna sestra je poslala poruku koleginici: "Da li ti je rekao da ubrizgaš anestetik pacijentima a da ih ne staviš na respirator? To mi se nikada ranije nije dogodilo. Ne želim da ubijam pacijente jer on hoće da oslobodi krevete. To je nenormalno" - napisala je jedna od medicinskih sestara drugoj.

Prema dosadašnjim saznanjima, dr Moska je 20. marta anesteticima ubio Natalea Bazija (61), dijabetičara koji je imao probleme sa srcem usled koronavirusa. Dva dana kasnije na isti način je ubio i pacijenta Anđela Paletija (80).

Utvrđeno je i da je između novembra 2019. i aprila 2020. bolnica poručila 70 odsto više anestetika "suksinilholina" i "propofola", koji se koriste za intubiranje pacijenata, nego što je uobičajeno. U istom periodu samo je pet bolesnika intubirano.

Bolnica
Foto: Profimedia/ilustracija

Osim ubistava, dr Moski se stavlja na teret i falsifikovanje zdravstvenih kartona njegovih žrtava.

- Doktor je menjao kliničke podatke u kartonima kako bi izgledalo da su njegovi pacijenti strašno bolesni i da su na samrti. To je radio da njegovim kolegama ne bi bilo niša sumnjivo - objavili su italijanski mediji.

Dr Karlo Moska suspendovan je sa posla i nalazi se u kućnom pritvoru u gradu Mantua. On je negirao sve optužbe nazivajući ih neosnovanim.

- Nikada nisam davao smrtonosne doze anestetika pacijentima. Nikad ne bih oduzeo ničiji život, ja živote spasavam - rekao je dr Moska.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd