Skip to main content
turska

IZA IDEJE "VELIKE ALBANIJE" STOJI TURSKA: Ovo su saznanja do kojih su došle naše službe

Foto: Reuters
Do ovih informacija došle su naše bezbednosne strukture, a prema njihovim operativnim podacima, ofanzivni nastup turskih obavestajnih struktura ide preko Prištine i to kroz dve ključne poluge

Postoje sumnje da navodi o prekrajanju granica na Balkanu i "širenje velikoalbanskih ideja" stižu iz turskih obaveštajnih službi. Kako navodi beogradski list, pretnje Srbiji koje su sinhronizovano stizale iz Tirane, Prištine i Preševa su pripremane u Ankari.

ZLOČINAC HARADINAJ PRETI: Moje izručenje Srbiji je poziv na RAT!

ČEMU VODI HAOS U MAKEDONIJI: Kako Albanci pokušavaju da naprave "veliku Albaniju"

Priština
Foto: Profimedia

Kako navodi list, do ovih informacija došle su naše bezbednosne strukture, a prema njihovim operativnim podacima, ofanzivni nastup turskih obavestajnih struktura ide preko Prištine i to kroz dve ključne poluge. 

Prvi kanal komunikacije i uticaja ostvaruje se preko turske investicione Agencije za saradnju i koordinaciju programa u Srbiji - TIKA koja je uglavnom usmerena na delovanje u Raškoj oblasti, ali je prisutna i u opstinama u Preševskoj kotlini. 

Druga poluga delovanja su intenzivni sastanci turskih bezbednjaka sa albanskim liderima u Preševu i Bujanovcu, ali i na KiM, navode Novosti. 

DAČIĆ O MOGUĆEM KONFLIKTU RUSIJE I SAD: Mora da pobedi politika popuštanja, inače nas čeka TOTALNI RAT

Kako piše list, sve ove operacije odvijaju se preko turskog obaveštajnog punkta u Prištini kako bi njihov subverzivni rad ostao što dalje od očiju srpskih bezbednosnih službi. Kako navode Novosti, ove informacije ukazuju na skrivene aspiracije Turske da od dela teritorije Balkana stvori jako uporište.

Priština
Foto: Profimedia

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su svakodnevne izjave albanskih političara o stvaranju "velike Albanije" posledica dobro koordinisane akcije. Osim toga, kako kaže, srpske službe bezbednosti su "našle tragove" zajedničkog delovanja najmanje jedne strane službe sa obaveštajnim agencijama iz Tirane i Prištine.

Vučić je u Leskovcu rekao da se samo postavlja pitanje da li Albanci deluju sami, ili u koordinaciji s nekim "sa našeg ili nekog drugog kontinenta".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd