clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ovo su najstrašnije sekte na svetu: Ko je u njih ušao prolazio je pravi pakao (FOTO/VIDEO)

26.01.2018. 16:55
Piše:
Srbija Danas/Io9.gizmodo.com
sekta.jpg
sekta.jpg / Izvor: Profimedia/ilustracija
Jezivo

U svetu postoji pet ozloglašenih sekti za koje su gotovo svi čuli, ali malo ko zna detalje o njima. Vođe ovih sekti bili su toliko uspešne u manipulacijama da su njihovi sledbenici godinama pristajali na neviđena mučenja, torture ali i bili svedoci brutalnih ubistava. 

Iako su se predstavljali kao bogovi, jasno je da su sakaćenja, zakucavanje dece ekserima za drveće, silovanja i ritualna ubijanja mogli da smisle samo monstrumi. Međutim, njihova moć manipulacija bila je tolika da su njohovi sledbenici u njima zaista videli božanstva.

Ent Hil deca 

Ros "Mojsije" Terio je u periodu između 1977. godine i 1989. vodio sektu " Ent Hil Kids" U Ontariju u Kanadi, vežbajući apsolutnu kontrolu nad jednim brojem odraslih i oko 26 dece, koju je većinom dobio iz odnosa sa svojih 9 konkubina.

Pre nego što su izbačeni iz Adventista Sedmog dana, Terio je prikupljao zainteresovane za detoks seminare, uglavnom ljude koji su želeli da pretanu da puše ili piju.

Ros "Mojsije" Terio
Ros "Mojsije" Terio / Izvor: youtube/printscreen/ Hana Michiea

Nekoliko njih je čak nagovorio da napuste svoje poslove ali i familije, i da počnu da žive sa njim u divljini. Novac su prikupljali uglavnom prodajom peciva, a oni koji nisu donosili dovoljno novca bivali su višestruko kažnjavani. Iako je omanuo u predviđanju smaka sveta 1979. godine, Terio je uspešno postao sadistički vođa sekte koji je zahtevao apsolutnu lojalnost i kažnjavanje "nevernih".

Ban upozorio na masovno sektaško nasilje u Iraku

Njegove kazne bile su zaista surove. Ukoliko je neko želeo da napusti sektu, Terio ga je kažnjavao kajševima, udacima čekićem, kačio ih je da vise sa plafona, čupao im dlaku po dlaku sa tela pa čak i vršio nuždu po njima. Deo kažnjavanja je bilo i to da natera sledbenike da sami sebi čekićem polome noge, da pucaju jedni drugima u rame kao i da jedu mrtve miševe. Takođe, terao ih je da jedu delove lica jedni drugima.

Ponekada su morali jedni drugima da seku prste makazama za žicu kako bi dokazali lojalnost. Čak ni deca nisu bila pošteđena. Ne samo što su često bila seksualno zlostavljana, deca su često držana iznad vatre, kao na ražnju ii zakucavana ekserima za drvo dok ih ostali kamenuju.

Terio je čak bio odgovoran za smrt sopstvenog deteta jer ga je ostavio napolju tokom mećave. Nikada nije dozvoljavao da neko od njegovih sledbenika ode kod lekara, i umesto toga često sam izvodio hiruške zahvate bez anestezije. Jednu ženu je tako i ubio izvlačeći joj creva. Jedno dete mrlo je tokom neuspelog obrezivanja.

MONSTRUOZNO! Kasapili ljude u KLANICI kao OVCE! (UZNEMIRUJUĆE!)

Tek 1989. godine Gabijel Laveli je, nakon višestrukog kasapljena, uspela da pobegne i obavesti nadležne. Terio je osuđen na doživotnu robiju, ali ga je 2011. ubio cimer iz ćelije. Mnogi od njegovih sledbenika se nikada nisu oporavili od zlostavljanja koje im je priređivao, i nastavili su da se pridržavaju njegovih učenja.

Kaši Ašram

Sedamdesetih godina prošlog veka, jedna domaćica iz Njujorka imala je navodno viziju Isusa i dvojice Hindu duhovnih vođa, a potom dala sebi novo ime i osnovala novu religiju.

Njena spiritualna grupa postala je poznata 1990-ih i početkom 2000-ih godina, a proslavila se i među poznatim zvezdama poput Džulije Roberts.

Džulija Roberts
Džulija Roberts / Izvor: Profimedia

Religija je obećavala ljubaznost i saosećanje, ali bivši članovi su optužili Ma Džaju da se smoproklamovala u božanstvo, opominjući članove "da je guru veći od Boga".

Čudo Božije! Pas postao kaluđer! (FOTO)

Tokom istrage, desetine sledbenika Ma Džaje su je optužili za psihičko zlostavljanje, kontrolu, kidnapovanje i seksualne napade. To je uključivalo i prebijanje, koje je sprovodila ona lično, a neretko je i naređivala drugima.
Jednog dečaka je, kako su naveli članovi sekte, kaznila tako što je naredila da ga pretuku, a potom mu penis ofarbala u crno i naterala ga da tako paradira među ostalim okupljenim članovima.

Ma Džaja je bila opsednuta decom, što je najverovatnije bilo posledica mekoliko pobačaja, koje je imala u drugom braku. Tako su mnogi njeni sledbenici morali od nje da dobiju dozvolu da imaju decu, a neki su bili prisiljeni da svoje bebe predaju njoj na "obuku". Najmanje 4 majke navela su Ma Džaju ili njenog muža kao biološke roditelje u bebinim krštenicama u periodu od 1978. do 1982.

Najgore međutim, bilo je kada je Ma Džaja naterala svoju 14-godišnju ćerku da se uda za odraslog člana sekte, naredivši joj da ima seks sa njim i potom redovno proveravala da li je ostala u drugom stanju. Iako je Ma Džaja umrla 2012. godine, njeno "učenje" nije tako da Kaši Ašram funkcioniše i dan danas.

SEKTAŠI VRVE U SRBIJI, NA METI SU TRUDNICE I STARCI: U OVOM kraju naše države ima ih NA HILJADE!

Sekta iz Fol Rivera, Masačusec

Kada je pronađeno izmasakrirano telo 17-godišnje prostitutke Dorin Levesk ispred srednje škole u Masačusetsu, policija je najpre mislila da je to delo nekog od njenih klijenata. Zglobovi su joj bili vezani najlonom za pecanje, a na telu su bili jasni tragovi strahovitog prebijanja i mučenja.

Međutim, godinu dana kasnije pronađeno je još jedno telo prostitutke na improvizovanom oltaru. Kasnije, prostitutka Karen Marsden je rešila da progovori u strahu za svoj život i za ta ubistva optužila makroa Karla Drua i prostitutku Rabin Marfi, inače svoju devojku.

Tada je rekla da su Dru, koji je sebe nazivao "Satanin sin", i Marfijeva članovi kruga prostitutki koji se klanjaju đavolu, te da izvode rituale u dubini šume, koji uključuju i prinošenje ljudskih žrtvi. Odvela je policiju do močvarnog dela šume gde su se rituali održavali, a policija je tamo zatekla gomilu dokaza poput krvavih tragova, pentagrama i slično.

PROLUPAO? Željko Šašić nazvao rođenu ćerku sektašicom i pustio devojku da je vređa!

Najviše se plašila da će ona biti sledeća žrtva zbog saradnje sa policijom.  Samo 6 meseci kasnije, nađeni su njeni posmrtni ostaci, odnosno samo njena lobanja, i to bez zuba. Komadi njenog nakita i pramenovi kose nađeni su u krugu od 1,5 kilometara oblasti kroz koju je vučena, ali telo nikada nije pronađeno. Dru je uhapšen u aprilu 19890. godine zbog ubistva Karen Marsden, dok je drugi muškarac, Endru Maltez, optužen u vezi sa drugo ubistvo ove sekte. Marfijeva se izjasnila kao kriva za drugostepeno ubistvo i dobila je smanjenje kazne zbog svedočenja protiv ostalih.

Međutim, mnogi veruju da je Marfijeva, koja je bila poznata kao makro, žestoko povezana sa okultnim, zapravo bila pravi mozak ritualnih ubijanja.

Sekta Superiornog poravnanja svemira 

Valentina de Andrade bula je 1980-ih godina vođa sekte "Superiorno poravnanje svemira", koja je verovao u NLO, a delovala u zabačenim krajevima Brazila. Ona je tvrdila da je primila poruke iz svemira da Bog ne postoji, odnosno da je Isus vanzemaljac koji će postati svemirski brod za spas pravih vernika kad dođe kraj vremena.

Valentina de Andrade
Valentina de Andrade / Izvor: youtube/printscreen/ tarobalondrina

Ipak, uz njeno proročanstvo išlo je i jedno jezivo upozorenje: svi dečaci rođeni posle 1981. godine su opsednuti zlom i moraju biti pročišćeni.

POBOŽNI PAROVI: Napali Gocu da je SEKTAŠICA - gurali joj brojanice na oči i nazivali DEMONOM! (VIDEO)

U početku Valentina je jednostavno zahtevala da neki roditelji predaju svoju decu drugim parovima, bakama i dekama ili starateljima da bi mogli nesmetano da se ukrcaju na svemirski brod. Međutim, ni to joj nije bilo dovoljno pa je postala daleko agresivnija.

U periodu od 1989. do 1993, članovi sekte su seksualno zlostavljali, osakatili ili čak ubili najmanje 19 dečaka starosti od 8 do 13 godina. Za 6 se zna da su umrli, 5 nikada nisu pronađeni, dok su ostali uspeli da pobegnu iako su bili drogirani i osakaćeni (uključujući kastracije).

Policiji Brazila bilo je potrebno 11 godina da sakupi dovoljno dokaza da Valentinu izvede pred sud zajedno sa još četvoricom muškaraca iz sekte, i to veoma uglednih članova društva u oblasti Amazonije. I dok su svi oni osuđeni na decenije zatvora zbog ubistva dečaka, Valentina je oslobođena svih optužbi jer nije bila prisutna za vreme zločina. Neverovatno je to što je njena sekta i dan danas aktivna onlajn.

JELI SU LJUDSKO MESO I SEKLI LJUDE MOTORNIM TESTERAMA: Ovo su NAJSVIREPIJE sekte na svetu! (FOTO)

Markus Veson: Kralj vampira

Kada je 2004. godine Markus Veson (57) izašao iz svoje kuće sav krvav, policiji je bilo jasno da se nešto strašno dogodilo. U zadnjem delu njegove kuće ležali su naslagani starinski kovčezi sa telima njegovo devetoro dece i unučića. Decenijama, Veson je gajio i kontrolisao incestiodnu porodicu svojih sledbenika, koji su trpeli zlostavljanje.

Njegovo "učenje" bila je kombinacija hrišćansva i vampirizma. Propovedao je da je Isus zapravo bio vampir i da će u sudnjem času biti uz njih, kada im policija zakuca na vrata.

Veson je svoje sinove držao odvojene od ćerki i branio im je međusobno druženje u strahu da će razviti seksualne želje jedni prema drugima. To je činio prvenstveno jer je sebe smatrao bogom, a sve svoje ćerke - svojim budućim nevestama.

Počeo je da se ženi ćerkama još 1974. godine. Seksualno ih je zlostavljao još kao devojčice i terao ih da mu rađaju još ćerki. Veruje se da je bio otac 18 dece koje je dobio sa sedam "supruga", a njih pet bile su devojčice u to vreme.

ĆERKA SRPSKE PRINCEZE OČAJNA ZBOG SEKTE, Katarina: Moja mezimica je na TERORISTIČKOJ OBUCI

Kada je objavio da planira da preseli svoje ćerke i njihovu decu u Vašington, nekoliko članova njegove šire porodice (uključujući i dve sestričine koje su se pobunile protiv njega) pojavili su se u njegovom kompleksu i zahtevale da oslobodi decu. Policija je dobila poziv i mislilo se da je reč o uobičajenoj borbi za starateljstvo.

Međutim, slučaj je dobio najcrnji ishod. Veson je optužen za 9 ubistava i više slučajeva silovanja i napada. Trenutno čeka izvršenje smrtne kazne.

 

Piše:
Srbija Danas/Io9.gizmodo.com
26.01.2018. 16:55