Skip to main content
jasmin

Jasmini su doktori rekli da joj je sin (3) umro od sindroma IZNENADNE SMRTI, ali sada je otkrivena PRAVA ISTINA

Foto: Facebook/Jasmine Shortland
Poslednje što mi je rekao bilo je "volim te"

Ja živim najstrašniju noćnu moru svakog roditelja. A i dalje ne mogu da poverujem da prolazim kroz nju.

Primljen u bolnicu sa jezivim bolovima: Kada su doktori videli šta ima u stomaku ostali su u ŠOKU (FOTO)

Jasmina Šortland (23) jedne večeri prošle godine čula je od svog sinčića Brajana (3) "volim te". Ni slutila nije da je to poslednja stvar koju će čuti od njega. Brajan je prošle godine umro od sindroma iznenadne smrti. Tako su barem rekli doktori. Jasmina je to saznala tek ujutro, jer je bio kod bake i deke.

Ulične kamere zabeležile jezivu scenu: "Fića" u punoj brzini pokosio pešaka (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

- Oko 8:15 probudila nas je snažno lupanje na vratima. Bio je to moj očuh. Sav u suzama, saopštio nam je da je Brajan umro. Samo sam se sklupčala na pod i vrištala - kaže Jasmina.

Kako dalje objašnjava, Brajan i njegov vrat Ostin (2) bili su kod bake jer je Jasmin pomislila da Brajan ima zauške, pa je želela da ga odvoji od najmlađeg sina Ivana koji ima svega četiri meseca.

- Vodila sam ga kod doktora jer je bio sav otečen, i on mi je rekao da sumnja na zauške. Tada sam shvatila da moram da odvojim decu, da se ne bi i beba razbolela. Sećam se da mi je, dok sam ga vozila do bake, Brajan rekao "Mama, nije mi dobro". Rekla sam mu "Znam, uskoro ćemo se videti i biće ti bolje". Ostavila sam ga kod bake na par dana. Onda smo se jedne večeri čuli telefonom, rekao mi je "Laku noć mama. Volim te" - priča majka u suzama.

Kako joj je kasnije baka ispričala, Brajan se te noći probudio oko tri, popio malo soka, rekao i baki da je voli i vratio se u krevet.

- Mama mi kaže da je sledećeg jutra čula Ostina da se probudio i da ju je to začudilo jer se obično Brajan budi prvi. Otišla je u sobu i videla da je Brajan mrtav. Pozvala je Hitnu pomoć i u međuvremenu probala da mu da veštačko disanje, ali ustašca su mu već bila čvrsto stisnuta. Doktori su mogli samo da konstatuju smrt - u suzama je govorila Jasmina.

- Ljudi ne mogu ni da pojme kolika je to tragedija i kako se osećam. Moram da nastavim zbog ostala dva sina i muža, ali u meni se pojavila praznina zbog koje više nikad neću moći da živim normalno. Ništa neće moći da ispuni tu prazninu. Moj mali jadničak je prošao toliko toga, a sada odmara - rekla je Jasmina.

Sindrom iznenadne smrti novorođenčadi je vrlo redak, a obično se dešava u prvih šest meseci života, pa je zato Brajanov slučaj bio izuzetno neobičan. I tek ovih dana dobio je epilog - nije se radilo o sindromu iznenadne smrti, već o sepsi. Naime, istragom se utvrdilo da je maleni Brajan imao boginje. Jednu je raščešao i umro od sepse, i Jasmina je uzela na sebe da upozori roditelje da budu vrlo oprezni i uvek traže više mišljenja od doktora.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd