fbpx
Skip to main content
Sergej Lavrov

ON JE IKONA STILA RUSKE POLITIKE: Niko ne poseduje bolji osećaj za modu od Sergeja Lavrova

Foto: Profimedia
Tako kaže ekspert za ta pitanja ─ konsultant za imidž Julija Bevzenko

Odelo možda ne čini čoveka, ali, pored onoga što govori, stil odevanja jednog političara umnogome može da odredi raspoloženje auditorijuma prema njemu, pre svega koliko će ga ozbiljno shvatiti. Na ruskoj političkoj sceni niko tako dobro ne poznaje "dres kod" kao šef diplomatije Sergej Lavrov.

DA LI ETIOPIJA TREBA DA STRAHUJE? Sudanska vojska šalje odgovor

DA LI ETIOPIJA TREBA DA STRAHUJE? Sudanska vojska šalje odgovor

TRAMP KRIJE PODATKE O VAKCINAMA: Demokrate se obrušile na administraciju odlazećeg predsednika, traže podatke

TRAMP KRIJE PODATKE O VAKCINAMA: Demokrate se obrušile na administraciju odlazećeg predsednika, traže podatke

I FRANCUZI IDU U KARABAH: Imaće samo jednu misiju, plan je već napravljen

I FRANCUZI IDU U KARABAH: Imaće samo jednu misiju, plan je već napravljen

Tako kaže ekspert za ta pitanja - konsultant za imidž Julija Bevzenko.

Ona ističe da je klasični stil uz pravilno slaganje boja, u skladu sa figurom, najoptimalniji za političara, jer tako svesno stvara sliku stabilnog i ozbiljnog čoveka kojem se može verovati. Zato kaže da se Lavrov može smatrati ikonom stila među ruskim političarima.

S druge strane, svi oni koji se rukovode željom da se oblače efektno, da nose upadljive aksesoare, da kežual elemente kombinuju sa klasičnim stilom ili se oblače previše moderno ─ na pogrešnom su putu.

- To se često dešava jer kraj sebe nemaju ili stilistu ili protokol. Jedna od grešaka koju često prave žene političari jeste – kežual oblačenje na sastancima ili nekim drugim manifestacijama - kaže ona i otkriva neka od pravila - čarape nikad ne smeju biti tamnije od donje strane suknje, svetla obuća se uopšte ne nosi, izuzev leti i samo na događajima u "opuštenoj varijanti".

Jedna od kardinalnih grešaka je dolazak u farmerkama na važne sastanke, ali isto tako nedopustivo je i kada pojedini političari po svaku cenu žele da se razlikuju od drugih.

Ona tu posebno ističe ono od čega boluju političari istočne Evrope potreba da se previše ističu, noseći detalje koji "bodu oči" i upadljive boje koje se teško sa bilo čime uklapaju.

- Gruba, ali veoma česta greška je i potreba da se bude previše moderan. Koju dužnost obavljaš? Poslanik sam Dume. A vi se tamo bavite modom? Uzak rever i kravata neki su od znakova. Ali, ma koliko se baviš problemima naroda, ljudi će misliti da te to ne interesuje, već da te zanima moda - zaključuje Bevzenko.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd