Skip to main content
Dvorac

Jezive priče iz ukletog hotela: Čuo sam lupanje vratima u sobi iznad, a onda sam doživeo ŠOK

Foto: Printscreen/Youtube/Laurian Gridinoc
Veličanstvena građevina

Etington park, veličanstvena građevina sagrađena u 12. veku, još prima goste, pa je nakon brojnih promena trenutno u funkciji hotela.

Ono što ovaj hotel čini posebnim jeste činjenica da je jedna od retkih poznatih ukletih građevina koja i dalje funkcioniše i samim tim privlači brojne goste sklone neobičnim iskustvima, dok odbija druge.

Pročitajte i: 

Hotel je bio porodično imanje sve do 1912. godine, a od tada do 1935. je nekoliko puta promenio vlasnike, da bi završio kao dom za penzionere.

U Drugom svetskom ratu imanje je postalo zatvor za italijanske ratne zarobljenike, da bi se nakon rata pretvorilo u noćni klub. Ova građevina zamalo je doživela tragični kraj kada ju je 1979. progutao požar. Međutim, obnovljena je 1983. uz finansiranje hotelskog lanca i od tada je u funkciji hotela.

Ipak, izgleda da bogata prošlost ove građevine ima i svoje breme jer su gosti hotela prijavljivali mnogo neobičnih pojava, čije priče doprinose verovanju da je uklet.

Samo neke od pritužbi uključuju korake u praznim sobama, lebdeće utvare koje gledaju kroz prozore, zvuk bilijarskih kugli koje se sudaraju u praznoj biblioteci, lebdeće sveće oko kamina, duh starije žene i duh izvesne Meri koja je navodno radila kao sluškinja neko vreme.

Među poznate događaje iz prošlosti ubraja se i vešanje nepoznate žene koje se pre oko 200 godina odigralo u potkrovlju, a navodno su i razdoblja kada je hotel bio penzionerski dom i zatvor doprinela lošem glasu.

Sten Smit je bio jedan od gostiju ovog hotela pre nekoliko godina.

- Odseo sam u sobi koja se nalazi na poslednjem spratu, neposredno ispod potkrovlja. U jednom momentu sam čuo kako neko udara vratima i hoda po sobi iznad mene. Na kraju sam bio primoran da siđem i požalim se manadžeru, koji mi je začuđeno odgovorio da je soba iznad mene prazna - priseća se Smit svog iskustva.

Navodno je reč o duhu žene koja se obesila u toj sobi pre 200 godina.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd