fbpx
Skip to main content
Foto: Profimedia/Ilustracija

JEZIVI DREVNI KULT OŽIVEO U ŠKOLAMA, RODITELJI U STRAHU: Deca pevaju molitve bogovima za prinošenje ljudskih žrtava! (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Revoltirani su zbog ovog nedopustivog propusta Ministarstva obrazovanja

Roditelji u Kaliforniji traže zakonsku zabranu molitvi astečkim bogovima u državnim školama, kažu mediji. Školski program je navodno označen kao "očigledno neustavan" od strane Tomas Morovog društva, koje predstavlja zabrinute roditelje.

EKSPLODIRALA RAFINERIJA NAFTE, 25 MRTVIH! Ogroman požar guta postrojenje, među žrtvama i deca

EKSPLODIRALA RAFINERIJA NAFTE, 25 MRTVIH! Ogroman požar guta postrojenje, među žrtvama i deca

KATASTROFALNA GREŠKA PRAVOSUĐA: Nevinog ga držali i zverski mučili u zatvoru skoro DVE DECENIJE (FOTO)

KATASTROFALNA GREŠKA PRAVOSUĐA: Nevinog ga držali i zverski mučili u zatvoru skoro DVE DECENIJE (FOTO)

BAJDEN NEMA VREMENA DA ČUPA AMERIKU IZ MULJA: Državne granice ugrožene, predsednik se pravda SRAMNO

BAJDEN NEMA VREMENA DA ČUPA AMERIKU IZ MULJA: Državne granice ugrožene, predsednik se pravda SRAMNO

Troje roditelja u Kaliforniji preduzela su zakonske mere da spreče primoravanje učenika državnih škola da se mole određenim astečkim božanstvima u okviru državnog nastavnog plana i programa, prenosi Foks njuz.

Prema pisanju medija, pitanje o kojem je reč pojavilo se ranije ove godine kada je istraživač po imenu Kris Rufo pozvao na "poseban aspekt državnog nastavnog plana i programa etničkih studija" koji sugeriše pevanja u kojima se priziva Tezkatlipoka, astečki bog koji je počastvovan ljudskim žrtvama.

Žalba, u kojoj se Kalifornijski odbor za obrazovanje i Ministarstvo obrazovanja imenuju kao optuženi, traži zabranu prilaska kojom se "optuženima sprečava da ovlašćuju, promovišu ili dozvoljavaju upotrebu astečkih molitava i pojanja 'Aše' u kalifornijskim javnim školama i takođe zahtevaju od optuženih da upute one koji su pod njihovom jurisdikcijom da ne koriste astečku molitvu ili pojanje 'Aše' u javnim školama."

Zabrinute roditelje navodno predstavlja društvo Tomas Mor, koje je saopštilo da je model nastavnog plana i programa "očigledno neustavan".

- Naši klijenti se ne protive tome da deca uče o različitim kulturama i religijama, uključujući običaje Asteka - rekao je Pol Džona, partner u LiMandri & Jonna LLP i specijalni savetnik društva Tomas Mor, kako prenose mediji.

- Ali model nastavnog plana i programa za etničke studije koji je odobrio Državni odbor za obrazovanje Kalifornije ide toliko daleko od toga usmeravajući učenike da se mole astečkim božanstvima. Ovaj deo modela nastavnog plana i programa za etničke studije nije samo uvredljiv, već i očigledno neustavan.

Mediji su takođe primetili da je dr Alan Sandstrom, profesor antropologije na Univerzitetu Purdue u Fort Vejnu, tvrdio da je korišćenje pevanja u nastavnom planu i programu "greška", prenosi Sputinik International.

- Afirmacija koja je predstavljena iskazuje versku aktivnost za koju mislim da nema mesta u državnim školama - objasnio je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd