Skip to main content
ruska vojska

Kalašnjikov predstavio NOVO ORUŽJE! Ruska vojska na Arktiku dobila NAJSAVREMENIJE POJAČANJE (VIDEO)

Foto: Profimedia
Ruska kompanija "Kalašnjikov" predstavila je novi dron sistema "ZALA Arktik", prilagođen za rad na arktičkoj geografskoj širini, saopšteno je na internet stranici "Kalašnjikov medija".

Novi sistem predstavljen je na Osmom međunarodnom forumu pod nazivom "Arktik: sadašnjost i budućnost". Glavni izvršni direktor "Kalašnjikov grupe" Vladimir Dmitrijev izjavio je da dronovi sistema "ZALA Arktik" imaju mogućnost da uspešno ispunjavaju civilne i vojne zadatke za sprovođenje istraživanja u zoni Arktika, čime doprinose bezbednosti plovidbe na moru i neprestanoj zaštiti perimetara, te organizovanju punopravnog sistema praćenja na arktičkoj obali i u teritorijalnim vodama Rusije, javio je TASS.

Sistemi "ZALA 421-08M" i "ZALA 421-16E" prilagođeni su radu na značajno niskim temperaturama, što omogućuje vršenje brojnih operacija nadzora i redovnog praćenja stanja leda. U saopštenju stranice "Kalašnjikov medija" dodaje se oprema ovih sistema omogućuje planiranje izvlačenja nafte i gasa u područjima, gde je neophodna tačna prognoza vremena i stanja leda.

Dronovi su opremljeni i sistemom AIS za otkrivanje i identifikovanje plovila na udaljenosti do stotinu kilometara, što je za nekoliko puta veća udaljenost u odnosu na onu koju omogućuje standardna oprema. Korisnik "ZALA Arktik" sistema dobiće podatke o nazivu, veličini, kursu i brzini plovila.

NAPADNUT IRAN: RAZORNA EKSLOZIJA ZATRESLA VAŽNU LUKU: Zastrašujući snimci sa mesta napada! (VIDEO)

Novi dron poseduje spostveni alternativni navigacioni sistem "GIRSAM", koji je spcijalno razvijen za korisnike dronova, u slučaju gubljenja signala američkog GPS-a ili ruskog GLONASS-a.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd