Skip to main content
korona virus

KONAČNO OTKRIVENA ISTINA: Evo šta zaista piše u DOKUMENTIMA TAJNIH SLUŽBI o korona virusu!

Foto: Profimedia
Već danima se šire senzacionalne vesti o saznanjima tajnih službi o korona virusu.

U izveštaju saveza tajnih službi pet velikih zemalja u kojima se govori engleski (SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland, nazvanih „Five Eyes") govori se o nepoznatom virusu slepog miša iz Kine o kojem su istraživanja sprovođena u kineskom Vuhanu.

 Nakon njegovog objavljivanja masovno nastaju naslovi o „virusu koji je stvorio čovek u laboratoriji u Vuhanu". Osim toga se kaže da je svet izgubio dragoceno vreme u borbi protiv virusa jer je Kina skrivala informacije. Takve optužbe nije izgovorio samo američki predsednik Donald Tramp nego su tako pisali i neki nemački tabloidi. 

Majska KIŠA KEŠA samo u Meridianu

Majska KIŠA KEŠA samo u Meridianu

"VUKU ZA NOS" CEO SVET: Obelodanjen snimak koji otkriva veliku prevaru, evo šta se, zapravo, krije iza "nestanka" Kima (VIDEO)

"VUKU ZA NOS" CEO SVET: Obelodanjen snimak koji otkriva veliku prevaru, evo šta se, zapravo, krije iza "nestanka" Kima (VIDEO)

OD UGLJA DO MARIHUANE: Ko je zaista bio Dmitrij Bosov, Putinov komšija i 86. najbogatiji Rus (VIDEO)

OD UGLJA DO MARIHUANE: Ko je zaista bio Dmitrij Bosov, Putinov komšija i 86. najbogatiji Rus (VIDEO)

Najpre ono najvažnije: korona virus nije veštački stvorio čovek niti je planski pušten u svet. Za besmislice takve vrste, za koje teoretičari zavere širom sveta podgrevaju slične neodržive tvrdnje kao i za poreklo virusa HIV 1980-ih godina, nema nikakvog dokaza u izveštaju tajnih službi. Naprotiv, i američki direktor tajnih službi, kojem je podređeno svih 17 američkih tajnih službi, objavio je saopštenje za medije u kojem objašnjava: kao ni većina naučnika ni američke tajne službe nemaju nikakvog razloga za pretpostavku da je Covid-19 stvorio čovek ili ga genetski modifikovao. Istovremeno američke tajne službe i dalje istražuju da li je virus na ljude prešao sa životinja ili je prilikom neke nesreće izašao iz laboratorije u Vuhanu.

Ovim saopštenjem, koje je prošlog četvrtka objavio bivši američki ambasador u Berlinu, poznat po nediplomatskim izjavama, a koji je novi koordinator tajnih službi u Beloj kući, Ričard Grenel, američke tajne službe su učinile upravo senzacionalni izuzetak od pravila da ne komentrišu aktuelne događaje.

Samo nekoliko dana nakon ovog službenog saopštenja objavljen je članak u australijskom Satrdej telegrafu. Ni tu u izveštaju, koji očito potiče od australijske tajne službe ASIS, nema nikakvih dokaza da je pandemiju korona virusom izazvao čovek.

Bez sumnje najuzbudljiviji aspekat izveštaja australijske tajne službe, koji je do sada zapostavljan, predstavljaju informacije o istraživanju korona virusa. Jer, već gotovo 15 godina jedan kineski tim virusologa pod vođstvom dr Šija Zenglija, direktora Centra za infektivne bolesti Instituta za virusologiju u Vuhanu, bavi se istraživanjem korona virusa koji se pojavljuju kod slepog miša. Takvih virusa ima preko 5.000 vrsta, od kojih je dr Ši istraživao najmanje 50. Ali, to nije bio nikakav kineski tajni projekat. Tim naučnika je sarađivao na primer s laboratorijom za zdravlje životinja "Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation” CSIRO u Australiji. Dr Ši i njegov saradnik Peng Džou proveli su tamo više godina. Partner u istraživanju bio je i Univerzitet Severne Karoline u SAD.

Naučnici u laboratoriji
Foto: Profimedia/ilustracija

Cilj istraživanja bio je da se izoluju virusi koji se pojavljuju kod slepog miša i proveri mogu li oni da pređu na čoveka. U novembru 2015, dakle skoro tačno četiri godine pre izbijanja sadašnje pandemije, studija doktora Šija sa Univerziteta Severne Karoline došla je do rezultata da bi virusi slični SARS-u mogli da pređu sa slepog miša na čoveka i da protiv toga nema leka. 2019. je njihova sledeća studija došla do zaključka: „Vrlo je verovatno da će buduće zaraze korona virusima poput SARS ili MERS da potiču od slepog miša i da je velika verovatnoća da će se to dogoditi u Kini.“

Australijski izveštaj tajne službe dakle eksplicitno se suprotstavlja neosnovanim nagađanjima i optužbama. Zato je i stav australijske vlade da virus s 95-procentnom sigurnošću potiče s jedne pijace u Vuhanu. Ali, ostaje mali, rizik od pet procenata da je virus mogao prilikom neke nesreće da napusti laboratoriju – dakle bez ljudske namere. Tim zaključkom, koji potkrepljuje i saopštenje američkih tajnih službi, Australijanci zauzimaju potpuno suprotan stav od Trampove vlade. Američki ministar spoljnih poslova (i bivši šef CIA) Majk Pompeo još u nedelju je govorio o „izuzetnim dokazima da virus potiče iz laboratorije u Vuhanu".

Osetljivi deo izveštaja australijske tajne službe je nešto drugo: australijska tajna služba ASIS jasnim rečima opisuje u dokumentu na 15 stranica kako je Kina skrivala informacije i uništila nužno potrebne uzorke o izbijanju epidemije korona virusom u decembru prošle godine. Posebno je težak slučaj saradnice u naučnoj laboratoriji u Vuhanu Huang Jan Ling. Prema prvim izveštajima u kineskim medijima ona je bila prva osoba zaražena korona virusom. Nakon kratkog vremena ona je nestala, njena kompletna biografija koja je bila onlajn je poništena, i do danas nema traga toj naučnici.

Isto tako su u januaru brojni lekari u Vuhanu, koji su govorili o izbijanju nove virusne zaraze, uhapšeni zbog „širenja glasina". Osim toga je kineska vlada sa onlajn pretraživača naložila da se ukinu pojmovi "SARS variation", "Wuhan seafood market” i „Wuhan unknown pneumonia”. To su jasne naznake cenzure kojom je komunistički režim nastojao da kontroliše sve informacije o izbijanju pandemije. Najteža je ipak optužba da je Kina već u decembru znala da se virus može prenositi s čoveka na čoveka, ali je to najpre poricala i tek 20. januara 2020. informisala Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO). Ali, s obzirom na javno dostupne i poznate rezultate istraživanja doktora Šija, koje izveštaj tajnih službi navodi detaljno, to više nije bilo nikakvo iznenađenje.

Poricanje, hapšenja i cenzure su tipični za reakcije diktatorskih režima na neočekivane krize. Zaraze, prirodne katastrofe ili nesreće predstavljaju veliku opasnost za ionako stalno ugroženi monopol vlasti u diktaturama. A krize ovakve vrste razotkriju već odavno postojeće loše stanje. Komunistička partija, bilo ona sovjetska nakon katastrofe u Černobilu 1986. ili u Kini 2020, ne želi da rizikuje. A to je i ranije i danas imalo katastrofalne posledice za ljudske živote.

Izveštaji tajnih službi iz Australije i SAD pokazuju takođe da pokušaji da se samo Kini pripiše odgovornost za razmere pandemije nisu korektni. Činjenica je da su naučna saznanja o korona virusima i opasnosti koja od njih prete već godinama bila javno dostupna. Pre više godina su sprovođene i vežbe za slučaj katastrofe sa sličnim scenarijima.

Spremite telo za BORBU PROTIV KORONA VIRUSA: Ovo su najefikasniji načini za podizanje imuniteta i jačanje organizma (VIDEO)

MOSKVA OSTAJE POD OŠTRIM MERAMA: Produženo vanredno stanje u prestonici Rusije

MOSKVA OSTAJE POD OŠTRIM MERAMA: Produženo vanredno stanje u prestonici Rusije

RUSKA NAUČNICA UPOZORAVA: Ovo je NAJOPASNIJE MESTO gde možete da "zaradite" koronu!

RUSKA NAUČNICA UPOZORAVA: Ovo je NAJOPASNIJE MESTO gde možete da "zaradite" koronu!

UČITELJICA ENGLESKOG POSTALA HIT NA INTERNETU: Posle njenih snimaka mnogi NEĆE MORATI da idu u školu (VIDEO)

UČITELJICA ENGLESKOG POSTALA HIT NA INTERNETU: Posle njenih snimaka mnogi NEĆE MORATI da idu u školu (VIDEO)

NOVA OPASNOST! KORONA SE "SELI": Epidemiolozi upozorili da ove države mogu postati EPICENTAR zaraze

NOVA OPASNOST! KORONA SE "SELI": Epidemiolozi upozorili da ove države mogu postati EPICENTAR zaraze

"PRVI SMO USPELI" Italijanski naučnici tvrde da su NAPRAVILI VAKCINU protiv korona virusa

"PRVI SMO USPELI" Italijanski naučnici tvrde da su NAPRAVILI VAKCINU protiv korona virusa

 

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd