fbpx
Skip to main content
Zakopavanje miliona kuna

UBIJENE MUTANT "ZOMBI KUNE" IZLAZE IZ GROBOVA: Danci morali da ih unište, sada će zažaliti zbog toga (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Morten Stricker/NTB
Životinje su ubijene u Danskoj zbog koronavirusa, a sada izranjaju iz zemlje usled gasova zbog kojih nabubre i eksplodiraju

Mrtve kune počele su da "ustaju iz grobova" nakon što su ubijene i zakopane u sklopu odstrela zbog koronavirusa u Danskoj. Tela su primećena  kako izranjaju iz plitkih jama gde su zakopana nakon raspadanja ostataka napunjenih gasom, prisiljavajući ih pod pritiskom na površinu.

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

Ove srede se igra meč godine, a nije u Ligi šampiona!

"SPREMNI SMO DA UMREMO ZA DOMOVINU" Odbijen ultimatum savezne vlade, na Tigraj će se sručiti PAKAO!

"SPREMNI SMO DA UMREMO ZA DOMOVINU" Odbijen ultimatum savezne vlade, na Tigraj će se sručiti PAKAO!

Pašinjan otkrio koliko će dugo Rusi ostati u Karabahu (FOTO/VIDEO)

Pašinjan otkrio koliko će dugo Rusi ostati u Karabahu (FOTO/VIDEO)

Policija u zapadnom Jutlandu, regionu Danske u kojem je ubijeno na milione kuna, požurila je da ponovo sahrani životinje insistirajući da ne postoji rizik od zaraze. Pogledajte OVDE kako kune izranjaju iz jama.

Policajci su rekli da se problem pojavio u nekim jamama u kojima je kuna zakopana na 3 metra dubine, te da se sada u jame dodaje još zemlje da bi se bolje zakopale.

Tomas Kristensen, iz Nacionalne policije, rekao je emiteru DR da je peskovito tlo u zapadnom Jutlandu delimično odgovorno jer nije dovoljno teško da drži tela kuna. 

- U vezi sa raspadanjem stvaraju se gasovi, zbog čega se kuna malo širi - rekao je.

- Na taj način, u najgorem slučaju, budu istisnuti iz zemlje.

Danska je ubila do 17 miliona svojih kuna nakon što su se životinje zarazile koronavirusom od ljudi, virus je mutirao, a zatim se opet proširio ka ljudima.

Usred straha da će mutirana bolest učiniti vakcine razvijene za borbu protiv originalnog virusa beskorisnim, Danska je naredila uništavanje svih njenih kuna. Farmerima je ponuđena isplata za svaku životinju koju su ubili, kao i bonus ako su životinje zaklane u roku od 10 dana.

Međutim, brzo naređeni odstrel doveo je do problema. Ranije ovog meseca, hiljade mrtvih kuna su bačene duž deonice puta od 12 kilometara nakon što su poispadale iz zadnjeg dela kamiona na putu da budu zakopane.

Takođe je pronađeno više kuna razbacanih preko autoputa, a vozač kamiona je optužen zbog propusta jer nije osigurao svoj teret. Tada su Danci koji žive u blizini masovnih grobnica upozoreni na smrad tela raspadajućih kuna, mada im je rečeno da to nije opasno.

Kako su tela kuna "počela da ustaju iz mrtvih" u nedelju uveče, policija je ponovo bila primorana da porekne bilo kakvu opasnost. Iako su male šanse da se kovid-19 prenese od mrtve životinje, saopštila je policija, ljudi bi trebalo da budu na sigurnom ukoliko ne dođu u bliski kontakt sa telima. To je zato što će virus uglavnom biti zarobljen u krznu mrtve životinje, za razliku od toga živa kuna ga oslobađa u vazduh.

Grobnice su takođe ograđene i čuvaju se kako bi se sprečile dalje zaraze, dodao je Kristensen.

Masovno ubijanje je takođe izazvalo proteste danskih uzgajivača kuna, zajedno sa zakonskim izazovima, jer neki kažu da političari nisu imali ovlašćenja da narede klanje.

Međutim, danski političari to smatraju uspehom, rekavši da je mutirani soj koronavirusa "verovatno iskorenjen" jer od 15. septembra nisu otkrivene nove infekcije. Naučnici veruju da je mutirani virus prenet na radnika na farmi krzna tokom leta.

Kako se glodar mešao sa drugim glodarima, dogodila se mutacija na njegovom "spike" proteinu koji koristi šansu da uđe u ljudske ćelije.

Kada su se početkom ovog meseca pojavile vesti o novom soju, Britanija je zabranila ne-britanskim državljanima povratak iz Danske i uvela stroga pravila karantina za svakog Britanca koji se nedavno vratio iz zemlje.

U to vreme, britanski ministar zdravstva Met Henkok upozorio je da bi mutirane kune mogle da ostave "ozbiljne posledice" ako postanu široko rasprostranjene.

Dansko ministarstvo zdravlja reklo je danas u izjavi: "Nije bilo novih slučajeva mutacije kuna od 15. septembra, što je dovelo do toga  da danska Uprava za zarazne bolesti SSI zaključi da je ova varijanta najverovatnije iskorenjena".

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd