Utorak 19. mar 2024.
Bela Kuća

BELA KUĆA O LANSIRANJU RAKETE IZ SEVERNE KOREJE: Nisu nas iznenadili

Foto: Profimedia
Neimenovani savetnik za spoljnu politiku iz Bele kuće danas je izjavio da Amerika nije iznanđena povodom lansirane rakete u Severnoj Koreji

Najnovije lansiranje rakete Severne Koreje nije nas iznenadilo i ono ne iziskuje proširenje resursa, izjavio je danas neimenovani savetnik za spoljnu politiku iz Bele kuće.

DA LI ĆE DOĆI DO RATA IZMEĐU SEVERNE KOREJE I SAD?! Oštra retorika i demonstracija vojne moći svetskih sila!

Vojnici PARADIRAJU Severnom Korejom! (FOTO)

- Nema potrebe da proširimo resurse protiv toga... Nismo iznenađeni, pretpostavili smo tako nešto - rekao je neimenovani savetnik za spoljnu politiku iz Bele kuće koji sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom doputovao u Seul.

Potpredsednik SAD Majk Pens počinje danas azijskopacifičku turneju posetom Južnoj Koreji, a AFP navodi da on dolaskom u Seul uleće u geopolitički vrtlog u trenutku kada je moguće da Severna Koreja izvede nuklearnu probu i oštrih američkih upozorenja da će Vašington vojno odgovoriti na to.

Kako je naveo neimenovani visoki savetnik za spoljnu politiku u Beloj kući, Pensova poruka će tokom turneje, na kojoj će on između ostalog posetiti i Japan, Indoneziju i Australiju, glasiće da se posvećenost SAD bezbednosnim i ekonomskim obevezama prema regionu nastavlja i da je "gvozdeno čvrsta".

Navodi se da će pored trenutno aktuelnih bezbednosnih pitanja, Pens pokušati da ubedi saveznike u posvećenost američkog predsednika Donalda Trampa bezbednosnim garancijama i zaštitničkoj retorici.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd