fbpx
Skip to main content
Lašet

LAŠET SE IZVINIO POLJSKOJ ZA NACISTIČKE ZLOČINE: Kandidat desnog centra pognuo glavu zbog nemačkih zločina u Drugom svetskom ratu

Foto: Profimedia
- Zločini koji su Nemci počinili protiv cele poljske nacije me ispunjavaju dubokim osećajem sramote i poniznosti - rekao je Lašet

 Kandidat koalicije desnog centra Armin Lašet, koji će biti kandidat na septembarskim izborima u Nemačkoj, izjavio je danas da se oseća "duboko posramljeno i ponizno" zbog nacističkih zločina protiv Poljaka tokom Drugog svetskog rata.

Lašet je govorio za poljski dnevni list "Žečpospolita", a delovi intervjua su pušteni danas, uoči objavljivanja celog teksta u ponedeljak.

Nemački političar je rekao da je lično apelovao da prisustvuje obeležavanju neuspele pobune u Varšavu 1944. godine protiv nacističke okupacije, preneo je AP.

- Zločini koji su Nemci počinili protiv cele poljske nacije me ispunjavaju dubokim osećajem sramote i poniznosti. Nemačka uvek mora da bude svesna zbog istorijske odgovornosti zbog poljske slobode i nezavisnosti - dodao je Lašet.

On je posetio spomenik deci koja su se borila u Varšavskom ustanku, a prisustvovao je misi i ceremoniji, gde je govorio poljski predsednik Andrej Duda.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd