Utorak 19. mar 2024.
Džamal Kašogi

LAŽNI KAŠOGI Saudijski operativac u odeći ubijenog novinara šetao Istanbulom?!

Foto: Profimedia
Isti čovek je viđen u Kašogijevoj odeći, navodi turski zvaničnik, u čuvenoj Plavoj džamiji...

Operativac iz 15-članog tima koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara Džamala Kašogija, vidi se obučen u Kašogijevu odeću na snimcima koje su nadzorne kamere u Istanbulu zabeležile na dan kada je novinar ubijen, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog turskog zvaničnika.

Američka televizija došla je do, kako navodi, ekskluzivnih snimaka nadzornih kamera u okviru istrage turske vlade, a na kojima se vidi kako dotični muškarac u Kašogijevoj odeći, s lažnom bradom i naočarima, izlazi iz konzulata na zadnja vrata, četiri sata pošto je u konzulat ušao na glavna vrata.

Kurc poručio: Nećemo tolerisati radikalni islam u našoj zemlji

Isti čovek je viđen u Kašogijevoj odeći, navodi turski zvaničnik, u čuvenoj Plavoj džamiji samo nekoliko sati pošto je novinar viđen kako ulazi u konzulat 2. oktobra, kada je zapravo poslednji put viđen živ.

Neimenovani turski zvaničnik je "lažnog Kašogija" identifikovao kao Mustafu al-Madanija, za koga je naveo da je član "odreda smrti poslatog da ubije novinara u saudijskom konzulatu tokom posete koju je zakazao da bi dobio dokumenta za planirano venčanje".

Turski zvaničnik ocenjuje da je reč o očiglednom "zabašurivanju" posle Kašogijeve smrti, pri čemu je Madani (57), koji je slične visine, starosti i građe kao Kašogi (59), korišćen kao "lažni Kašogi".

Džamal Kašogi
Džamal Kašogi
Foto: Reuters

- Ovo je bilo ubistvo s predumišljajem i telo je uklonjeno iz konzulata - rekao je isti zvaničnik.

Opasan uragan "Vilja" DIVLJA brzinom od 249 kilometara na sat ka Meksiku

Saudijski izvor koga je Si-En-En kontaktirao nije ni potvrdio ni negirao da je Madani poslat kao "dvojnik", ali je istakao da Kašogijevo ubistvo nije bilo namerno.

Možete nas pratiti na našem Instagram profilu

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd